Zat een Zutphens raadslid dronken op de zetel?

Zat een Zutphens raadslid dronken op de zetel?

Een Zutphens raadslid zou met een borrel op op haar zetel gezeten hebben. Dit is volgens bronnen gebeurd tijdens de eerste raadsavond van de nieuwe gemeenteraad. Het raadslid is net nieuw in de gemeenteraad. 

Verschillende personen melden afzonderlijk van elkaar dat de persoon in kwestie aangeschoten binnen kwam. Ze was aanwezig bij het zogenoemde 'technisch blok'. Hierin worden korte onderwerpen behandeld en zijn onder andere insprekers welkom. 

"Ze kwam al half grappend binnen. En riep dat ze al een drankje op had. Wij dachten dat het op een grap ging. Toen wij in lachen uitbarstte begon zij zich helemaal te verdedigen", vertelt een aanwezige. "Ik vond het vrij opvallend inderdaad. Hoe zij daar zat en uit haar ogen keek... dat komt niet door de zenuwen", vertelt een ander raadslid. 

Niet wenselijk

Volgens de Griffier van de gemeente Zutphen is er niks verboden aan, maar hij vindt het verre van wenselijk. Hij legt uit dat raadsleden volgens de regels vrij zijn om onder invloed in een vergadering te verschijnen.

Het raadslid in kwestie reageert kort op de klachten die er zijn. "Wat mij betreft is dit verhaal uit de lucht gegrepen." De partij waarbij het raadslid hoort heeft geen antwoord gegeven op de vraag om te reageren op het verhaal. De burgemeester, tevens voorzitter van de gemeenteraad, heeft hier niks over gehoord meldt ze via een woordvoerder. Verder gaat ze er niet op in. 

 

 

Verantwoording

Na de tips van beide bronnen hebben we navraag gedaan bij andere aanwezigen van de betreffende vergadering. Een aantal daarvan konden het ook bevestigen. We hebben de naam van het raadslid weggelaten uit dit artikel, om zo de privacy te kunnen bewaken.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.