Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Hoe (on)veilig is de Paulus Potterstraat? Wij namen de proef op de som.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Brummen doet een poging nachtleven te creëren tijdens Koningsnacht

Tijdens koningsnacht zijn de meeste feestvierders elders te vinden dan in onze regio. In Arnhem en Nijmegen is het feest, sommige hebben genoeg aan Zutphen, maar in Brummen blijft het vaak stil. 

Open dit artikel...

Zutphense 'Vrije Slag-held' Paul Post overleden

De Zutphenaar Paul Post is afgelopen zondagnacht overleden. Post was al langere tijd ongeneselijk ziek. Hij was jarenlang dé drijvende kracht achter de Vrije Slag door Zutphen. Paul Post is 52 jaar geworden. Hij kreeg in april 2017 te horen dat hij uitgezaaide longkanker had. Volgens de doktoren zou hij zes weken tot een jaar te leven hebben. Eerder deze maand kreeg hij te horen dat zijn behandeling zou overgaan op het vasthouden van kwaliteit van leven.

Open dit artikel...

De partijen zitten om tafel | Formatie-Update #4

De vierde week van de formatie is begonnen. GroenLinks heeft besloten met wie zij een coalitie willen vormen, en zitten om tafel met de partijen. GroenLinks leidt de formatie. Totdat de coalitie gevormd is zal LokaalGelderland elke week spreken met GroenLinks-lijsttrekker Liza Luesink. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Havenmeester: 'De Noorderhaven zal dit seizoen niet vol liggen, door angst'

Het ziet er een beetje sneu uit. Nog maar één schip ligt in de Noorderhaven. De reden: "niemand durft daar zijn of haar schip neer te leggen", aldus de havenmeester. Dyon Kroesen, van WSV Gelre die de haven beheren, ziet ook dat het een sneu gezicht is. "Voor de begrippen is de haven erg leeg. Er ligt één lid vast en er lag nog een passant. Verder blijft het leeg." En dat terwijl de haven een ruime week geleden nog zo feestelijk geopend is. 

Open dit artikel...

Brand in sloopwoning op de Mars

In een sloopwoning in wijk De Mars woedde dinsdagmiddag een brand. De brandweer werd vlak voor 12.30 gealarmeerd, en had zo'n anderhalf uur nodig om de brand onder controle te krijgen. De woning staat aan de Elshorststraat in Zutphen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel..

Dit koste de (tweede) opening van de Noorderhaven

Zo'n anderhalve week terug werd hij geopend: de Noorderhaven. Dat leidde tot enkele verontwaardigde reacties. 'Hij was toch al geopend?' en bovenal 'Wat heeft dat wel niet gekost?'. Wij zochten het uit. Volgens sommigen leek de opening wel op een sinterklaasintocht. Een schip vol met wethouders en de verse leden van de gemeenteraad kwam de haven binnenvaren en wethouder Oege Bosch knipte, midden op het water, een stuk afzetlint door. Verder was er muziek, eten en een springkussen.

Open dit artikel...

Mame Douma verlaat partij, is dit zetelroof of een goede keuze?

Mame Douma vertrekt bij Lokaal Belang. De lijsttrekker ziet het niet meer zitten om namens de partij de gemeenteraad in te gaan. De reden is een intern conflict. Wij spraken met hem daarover in een uitgebreid interview.

Open dit artikel...

Hoe (on)veilig is de Paulus Potterstraat nou echt? Wij namen de proef op de som

Er is veel te doen om de gevaarlijke verkeerspunten in Zutphen de afgelopen tijd. Eén van de straten die vaak ter sprake komt is de Paulus Potterstraat. Fietsers, automobilisten, overstekende kinderen en ouders die in de ochtendhectiek hun kinderen naar school brengen: het is een chaos in de ochtend- en middagspits. Wij namen de proef op de som én spraken met Martine Westerik van GroenLinks.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Mooi weer = de fluisterboot-passagiers nat maken

Het weer is prachtig! En ondanks dat de Reddingsbrigade het afraad wordt er op veel plekken gezwommen. Zo ook in de Zutphense Berkel. Een groep kinderen in Zutphen genoot ook van het warme weer. Ze sprongen via een brug de Berkel in. En dat natuurlijk precies op het moment dat er een fluisterboot voorbij komt. Op Facebook werd onderstaande video geplaatst.  

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Waarom Record Store Day bij Zutphen past

Op de kalenders van muziekliefhebbers staat het met grote letters genoteerd, het is Record Store Day! Volgens Bobby Huisman, eigenaar van de platenzaak Walk-In in Zutphen, past deze dag echt bij de Hanzestad. Muziek is geen behangetje, maar een beleving, zegt hij. "In Zutphen wonen veel mensen die bezig zijn met muziek. Er zijn veel liefhebbers. Naast de commerciële functie is een muziekwinkel ook een plek waar gelijkgestemden samen komen en elkaar ontmoeten. Je kunt hier praten over jouw muziek en leren van de ervaring en beleving van anderen." 

Open dit artikel...

Wasberen gered van de dood bij Zutphense afvalverwerker

In Zutphen is een wasberengezin gered van de dood. De moeder het haar jonkies zaten verstopt in een lading plastic die dreigde vernietigd te worden. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel... 

Een gevangenis een hotel? Wij namen een kijkje

Zo'n driehonderd mensen bezochten zaterdag de open dag van de Penitaire Inrichting Achterhoek, beter bekend als de gevangenis. Wij gingen mee en spraken met de gevangenisdirecteur.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.