'Er moet een bloedproef komen bij alle dodelijke ongevallen'
Dodelijk ongeluk aan de Van der Capellenlaan in 2017.

'Er moet een bloedproef komen bij alle dodelijke ongevallen'

Als het aan de Vereniging Verkeersslachtoffers ligt moeten veroorzakers van een zwaar verkeersongeval een bloedtest krijgen. Ook in de gevallen wanneer het slachtoffer niet meer leeft. 

Momenteel mag er geen bloedtest gedaan worden bij een veroorzaker die niet meer in leven is. Dit staat in de wet, en leidt bij nabestaanden tot veel onzekerheid. Dit omdat in sommige gevallen de oorzaak nooit duidelijk zal worden. En dat is voor nabestaanden van onschuldige slachtoffers erg moeilijk.  

"Nabestaanden verkeren nu vaak in onwetendheid over de exacte omstandigheden en oorzaak van een ongeval", zegt Nelly Vollebregt van de LOV in De Telegraaf. "Absurd, want vaak zijn er meer slachtoffers bij een ongeval en die hebben gewoon recht op de waarheid."

Aansprakelijkheid

Minister Dekker van Rechtsbescherming zou volgens de krant naar de mogelijkheden om een bloedproef voor overleden verdachten en slachtoffers mogelijk te maken. Een bloedproef kan duidelijk maken of er alchohol of drugs in het spel was, maar kan ook helpen bij het vaststellen van aansprakelijkheid en het verhalen van de schade. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.