Arbeidsmigranten moeten op last van gemeente vertrekken uit Michaelshoeve
De Michaelshoeve in Brummen.

Arbeidsmigranten moeten op last van gemeente vertrekken uit Michaelshoeve

De gemeente Brummen werkt niet mee aan het tijdelijk huisvesten van 72 arbeidsmigranten bij de Michaelshoeve in Brummen. Een aanvraag voor een omgevingsvergunning van de eigenaar van het perceel is door het college van B&W afgewezen. Dit op basis van het gemeentelijk beleid. 

Dit betekent dat burgemeester en wethouders ook starten met een procedure om de tijdelijke bewoning van een groep arbeidsmigranten te beëindigen. Het college heeft de eigenaar hierover via een brief geïnformeerd. Ook direct-omwonenden zijn via een brief op de hoogte gebracht. 

Bestemmingsplan

In november 2016 heeft Van den Brink Vastgoed BV het perceel aan de Zutphensestraat 175 gekocht. Het bedrijf bezint zich op een toekomstige invulling van het monumentale pand en bijhorende bijgebouwen. Vooralsnog onderzoekt de eigenaar de mogelijkheden die het bestaande bestemmingsplan biedt. Het gaat dan om functies op het gebied van gezondheid en educatie. Er worden functies en gebruikers gezocht die kunnen deelnemen in een eventuele toekomstige opzet en gebruik van het pand. Deze gesprekken hierover met het gemeentebestuur bevinden zich nog in een verkennende fase. In de ogen van het college moeten deze ook nog verder uitgewerkt worden zodat er zicht ontstaat op een totaaloplossing voor het gehele perceel.

Het gemeentebestuur heeft Van den Brink laten weten ook mee te willen denken over tijdelijke functies op het terrein. Dit als overbrugging naar een totaalontwikkeling op het perceel. Een aanvraag om tijdelijk 72 arbeidsmigranten in twee gebouwen op het perceel te huisvesten past niet in het gemeentelijk beleid. In het afgelopen jaar zijn er al arbeidsmigranten tijdelijk gehuisvest op het terrein. Nu de aanvraag is afgewezen, heeft het college Van den Brink gevraagd om binnen een redelijke termijn de huidige bewoning door een groep arbeidsmigranten (in deze omvang) te beëindigen. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.