ProRail: 'Onbewaakte spoorwegovergangen moeten snel weg'

ProRail: 'Onbewaakte spoorwegovergangen moeten snel weg'

In onze regio is het op een aantal plekken extra opletten. Hier is namelijk wel een spoorwegovergang, maar deze is niet voorzien van bomen en bellen zoals we ze kennen. ProRail wil deze snel weg hebben. 

Dit laat ProRail weten na aanleiding van een dodelijk ongeluk vlakbij Aalten woensdagavond. In de Achterhoek zijn er relatief veel onbewaakte spoorwegovergangen. "In Nederland zijn dit er 113. Daar zijn we mee bezig om ze allemaal op te ruimen. Het zijn geen overwegen meer die passen bij deze tijd", vertelde ProRail-woordvoerder Aldert Baas vrijdagochtend op Gelre FM

Stiller

Ooit waren alle spoorwegovergangen onbewaakt. Echter maakte de treinen toen nog een stuk meer lawaai. "Ze komen uit een ver verleden. Het is tijd dat ze er uit gaan. Treinen zijn stiller en sneller geworden dan voorheen. Zelf uitkijken is te risicovol geworden dus ze moeten er allemaal uit", beklemtoont Baas. 

Opletten is volgens hem altijd belangrijk. "Het blijft dus geboden om voorzichtig te zijn. Zeker wanneer er geen bomen en bellen zijn moet je oppassen." 

2019

Uiterlijk eind 2019 moeten alle onbewaakte spoorwegovergangen verdwenen zijn. 

Aldert Baas over het sluiten van de spoorwegovergangen op Gelre FM...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.