Zutphen gaat leefbaarheid en veiligheid onderzoeken
Agenten voor de Burgerzaal in Zutphen.

Zutphen gaat leefbaarheid en veiligheid onderzoeken

De gemeente Zutphen wil graag samen met de inwoners de stad leefbaar en veilig maken en houden. De mening van inwoners is daarin van groot belang. Daarom onderzoekt de gemeente Zutphen deze maand de leefbaarheid en veiligheid. Inwoners die mee willen doen aan het onderzoek, kunnen zich aanmelden op www.zutphenspreekt.nl.

"Woont u prettig in uw buurt en wat vindt u van de voorzieningen? Hoe tevreden bent u over uw woning en wat vindt u van de veiligheid in uw buurt?| Dit zijn enkele van de vragen die aan bod komen in het onderzoek. Het onderzoek wordt één keer in de vier jaar uitgevoerd in de gemeente Zutphen. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt voor de verbetering van de leefomgeving. Het onderzoek wordt dit keer uitgevoerd via het inwonerspanel 'Zutphen spreekt'.

Daarnaast krijgen bedrijven en huishoudens in De Hoven en het Centrum een brief met de uitnodiging om mee te doen met het onderzoek. De gemeente wil namelijk van de bewoners en ondernemers van dit gebied in het bijzonder hun mening weten, omdat dit gebied veel in ontwikkeling is. Denk aan de herinrichting van de Marspoortstraat en de IJsselkade en het werk aan de oude IJsselbrug.

Zutphen Spreekt

Inwoners die mee willen doen aan het onderzoek en nog geen lid zijn van het inwonerspanel, kunnen zich aanmelden op de site. Enkele dagen na aanmelding, volgt dan via de mail een uitnodiging voor deelname aan het onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Zutphense onderzoeksbureau Moventem en het team Kennis en Verkenning van de gemeente Deventer.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.