Er wordt weer gewerkt in het omstreden 'witte huis'

Er wordt weer gewerkt in het omstreden 'witte huis'

Na een lange tijd is er weer leven bij het 'witte huis' in Warnsveld. Beter bekend als Huize Berkeloord. En dit keer mag het ook volgens de regeltjes, maar dan wel beperkt. 

Een medewerker van een schildersbedrijf is bezig met het aanbrengen van een coatinglaag. "Dat is ook één van de weinige dingen die er gedaan mogen worden van de gemeente", vertelt hij aan een omstander. 

"Binnen mag er absoluut geen bouw of sloop activiteit plaatsvinden"
Woordvoerder gemeente

Binnen mag er voorlopig absoluut nog niet gewerkt worden, vertelt Anniek Neve, woordvoerder van de gemeente Zutphen. "Er is een afspraak gemaakt, dat de bouwstop gedeeltelijk wordt opgeheven. In het belang van het pand mogen enkel aan de buitenkant wat werkzaamheden worden verricht. Dat gaat dan bijvoorbeeld om dakgoten en dakpannen. Binnen mag er absoluut geen bouw of sloop activiteit plaatsvinden."

Slopen zonder vergunning

Eerder werd er in het gemeentelijke monument al gesloopt, terwijl daar nooit een vergunning voor geweest is. Een frauduleuze Rotterdammer is de eigenaresse van het gebouw. Een vergunning voor de sloop binnen is er nog niet, vertelde Neve eerder al. "Er ligt een verzoek tot vooradvies bij de commissie ruimtelijke kwaliteit en cultuurhistorie. Dit is een, optionele, eerste stap voor een aanvraag van een vergunning."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.