'Ik keek omhoog en toen zag ik de kogelgaten zitten'

'Ik keek omhoog en toen zag ik de kogelgaten zitten'

Bewoners van de Houthakkerserf in Eerbeek zijn aardig geschrokken. Bij vier huizen zitten kogelgaten in de ramen. Vermoedelijk is er geschoten met een luchtbuks.

Jolanda Klein Hekkelder kwam er bij toeval achter. "We kwamen terug van de dierenarts. Toen vroeg de buurman aan ons of we ook glasschade hadden" vertelt ze. "Ik dacht: hoezo glasschade?" Ze keek met haar man eerst vanaf de buitenkant, waar niets te zien was. Ook op de eerste etage, waar de buurman de schade had, was niets te zien. "Dus wij dachten dat wij niets hadden. Maar toen zijn we toch nog even op zolder gaan kijken. Ik keek omhoog en toen zag ik de kogelgaten zitten."

'Wat nu?'

Haar man besloot de politie te bellen, Jolanda nam zelf contact op met de woningstichting. "Die vertelden dat ze al meer meldingen hadden gekregen. Het zou al twee weken geleden zijn gebeurd, met een luchtbuks."

Lees verder onder de foto's...

Daar schrok ze wel van. "Ik weet natuurlijk dat je er niet doodgeschoten mee kan worden, maar mijn kind slaapt wel op zolder. Geruststellend is het absoluut niet."

Slaapkamer

De buren van Jolanda hebben de schoten wel gehoord. Daar is geschoten op het slaapkamerraam van hun dochtertje en op het doucheraam. "Hun dochtertje is toen huilend wakker geworden, maar omdat het nog donker was zagen ze de schade niet in eerste instantie."

De buurvrouw ging later douchen. "Toen hoorde ze weer een knal, en zag ze de schade op het raam." De vermoedelijke kogels zijn niet door de ramen heen gegaan, maar zitten in de buitenlaag. Echter moeten ze wel vervangen worden.

Schrik

De schrik zit er wel goed in bij Jolanda en haar buren. "In eerste instantie is het te druk om rustig na te kunnen denken, iederen appt en belt me." Volgens haar is het niet normaal dat dit gebeurt in een woonwijk. "Het kan dan wel een kwajongensstreek zijn, maar dit is echt absurd."

"Dan denk je er wel weer even over na"
Jolanda Klein Hekkelder

Bang is ze niet persé, maar ze merkt het soms wel. "Mijn man had onlangs nachtdienst, en ik moest naar de wc. Toen dacht ik wel even: ik moet langs het grote raam. Dan denk je er wel weer even over na."

Volgende week gaan ze aangifte doen. "Dat kon ook deze week al, maar dan in Lochem. Dat vond ik wel erg ver rijden. Dus we doen het volgende week in Eerbeek." 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.