Aanleg zonnepark op Zutphense vuilstort kan nu echt beginnen
Zo moet het zonnepark eruit komen te zien.

Aanleg zonnepark op Zutphense vuilstort kan nu echt beginnen

De aanleg van het grote zonnepark op Fort de Pol, de voormalige vuilstort van Zutphen, kan beginnen. In september vorig jaar gaf de gemeente de benodigde omgevingsvergunning al af. Alleen had Solarfields, het bedrijf dat het zonnepark gaat aanleggen, nog niet de subsidie binnen. In totaal komen er 14.500 zonnepanelen te liggen.

De subsidie, 'Stimulering Duurzame Energie' (SDE+) genaamd, is toegekend. In totaal verdeelde de Rijksdienst voor Ondernemen 6 miljard euro. Echter werd er door talloze instanties 9,9 miljard gevraagd. "Het was dringen aan de deur, dus de vlag is hier wel uitgegaan" vertelt Niek Tamminga, projectmanager van Solarfields.

Regelwerk

Nu begint het 'echte' regelwerk. "Alle lichten staan hiermee op groen. We gaan nu met de netbeheerder, bouwer en banken in gesprek om alles definitief rond te maken." Waarschijnlijk wordt dit najaar gestart met de aanleg van het park.

Waarschijnlijk hebben de meeste Zutphenaren er nooit echt op hebben gelet, maar de 'bult' bestaat uit drie plateaus. Het zuidtalud en een deel van het westtalud komen straks vol te staan met zonnepanelen. Fort de Pol moet uiteindelijk 4,7 kilowattuur gaan opwekken. Dat is genoeg voor circa 1.400 huishoudens.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.