Net geopende ijswinkel Eigenwijssel gewoon weer open na brandweerbezoek

Net geopende ijswinkel Eigenwijssel gewoon weer open na brandweerbezoek

Het was even schrikken voor Marion Dekker van ijswinkel 'Eigenwijssel' uit de Hoven. Vrijdag gingen de winkel voor het eerst open, maar dat eindigde anders dan verwacht. De brandweer kwam op bezoek, met spoed.

"We wilden de kachel aansteken, maar dat ging niet helemaal goed" vertelt de onderneemster. Na het aansteken ontstond er heel veel rook, dus belde ze de brandweer. Die kwamen met een blusvoertuig en een hoogwerker, want het kon om een schoorsteenbrand gaan.

Verstopping

Uiteindelijk bleek er niet enorm veel aan de hand te zijn. Er was een klein brandje, en de koppeling tussen de kachel en schoorsteen zat verstopt. "We laten alles elk jaar vegen, maar dit is blijbaar niet goed gegaan." Daardoor kon de rook niet weg. "Binnenkort ga ik maar eens een hartig woordje spreken met de schoorsteenveger", lacht ze.

"Ik had de dag anders willen afsluiten"
Marion Dekker

Marion is wel geschrokken. "Ik had de dag anders willen afsluiten. De hele buurt liep uit, ontzettend genant." Wel is er nog een nasleep, er is namelijk wel roetschade. "Maar het verzekeringswerk komt na de Pasen wel." Nadien kregen zelfs de brandweermannen nog even een ijsje.

Lees verder onder de video...

'Gratis reclame'

Door het hele gebeuren heeft de zaak wel gratis 'reclane' gekregen. "Het was nou niet echt de publiciteit waarop ik zat te wachten", vertelt Marion lachend. De zaak kon zaterdag gewoon weer open. "En het liep goed vandaag! Maar of het door de aandacht kwam, geen idee."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.