Mathijs ten Broeke niet bekroond tot beste raadslid van Nederland
Mathijs ten Broeke.

Mathijs ten Broeke niet bekroond tot beste raadslid van Nederland

De lijsttrekker van de Zutphense SP, Mathijs ten Broeke (27), is niet het beste raadslid van Nederland. Hij heeft onvoldoende stemmen gekregen om in de finale te komen. 

Ten Broeke kreeg het wel voor elkaar om bij de laatste twaalf te eindigen. Nu is de strijd tussen Rick Brink (CDA) uit Hardenberg, Nourdin El Ouali (Nida) uit Rotterdam, Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren) uit Amsterdam en Willemien Treurniet (ChristenUnie) uit Middelburg. 

Eer

Als verliezen ziet ten Broeke het niet: "De eer om bij de beste twaalf van Nederland horen is al heel immens. In de finale staan zou echt gaaf geweest zijn, maar wat dit me tot nu toe al heeft opgeleverd aan geweldige reacties van bekende en onbekende mensen, dat is prachtig."

De Zutphenaar blijft de stijd natuurlijk wel volgen. Hij durft ook al een voorspelling te doen wie de titel krijgt. "Ik heb deze vier niet allemaal in actie of in debat gezien. Maar ik denk dat Johanas van Lammeren een goede kans maakt." Echter heeft hij zelf zijn stem nog niet uitgebracht voor de finale. "Misschien dat die 4 kandidaten tot aan dinsdagavond ieder nog een goeie stunt uithalen om stemmen te trekken, dan zal ik eens beoordelen wie het meest ludiek en inhoudelijk is en ondanks dat toch lekker gewoon gebleven, die krijgt mijn stem." 

Uitslag

Dinsdag wordt in Paradiso bekend gemaakt wie van hen de titel 'beste raadslid van Nederland' achter zijn naam mag plakken. De verkiezing is een initiatief van onder andere de Volkskrant en omroep WNL. 

 

 

Lees ook: Is Mathijs ten Broeke het beste raadslid van Nederland?

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.