Ook het tegengaan van houtkachels is een verkiezingsonderwerp

Ook het tegengaan van houtkachels is een verkiezingsonderwerp

Houtrook is een onderwerp wat steeds meer lijkt te gaan spelen in het land. Maar hoe denken de politieke partijen daar over? De Zutphense afdeling van de Stichting Houtrookvrij heeft dat op een rij gezet. 

Alle partijen in Zutphen, op SP na, hebben iets in hun verkiezingsprogramma staan rondom duurzaamheid en schone lucht. Alleen D66 en CDA hebben er specifiek iets over in hun verkiezingsprogramma staan. 

CDA wil een begin maken om de overlast van houtkachels tegen te gaan. "Iedereen heeft recht op schone lucht. Hiervoor stellen we een gemeentelijk meldpunt in", laat het verkiezingsprogramma zich schrijven. D66 ziet biomassa als een goede energiebron. 

Uiteraard zet GroenLinks zich ook in voor een schone lucht. Want "dit is van levensbelang." Ze zetten zich in voor schoon vervoer en voor energiezuinig wonen, werken en bouwen. Naast GroenLinks is de Stadspartij één van de groene partijen. Verscherpte aandacht voor luchtkwaliteit op doorgaande wegen, een autoluwe binnenstad, integraal fietsplan en aandacht voor groenstructuren staan in hun programma. 

De lokale tak van de stichting is er blij mee dat er zoveel aandacht is voor de 'overlast' die houtkachels zouden geven. 

 

 

Lees ook: 'Open haard en houtkachels moeten uitgebannen worden'

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.