SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Eef van Ooijen.

Wethouder: 'Eerbeek kan nu met een gerust hart slapen'

BRUMMEN - De laatste mensen nemen afscheid en wensen elkaar een goede nacht. Het is half 12 in de avond geweest op het gemeentehuis van Brummen. Het heeft ruim vier uur gekost om tot een besluit te komen. Maar het is nu zeker: het nieuwe bestemmingsplan voor Eerbeek wordt uitgevoerd. 

Lees verder onder de video... 

Wethouder Eef van Ooijen is blij met het besluit. "Eigenlijk zijn we al acht jaar bezig om tot een besluit zoals vanavond te komen. Ik denk dat dit een bijzonder moment is", legt hij uit. 

Bij de vorige raadsvergadering was die blijheid nog nergens te bekennen. Hij wilde voor de camera geen antwoord geven. Mede omdat vlak daarvoor een raadslid van de partij waar hij bij aangesloten is opgestapt is door het bestemmingsplan. 

Problematiek

Toen al de problematiek rondom het bestemmingsplan begon dacht van Ooijen: "Hoe kan dit dorp ooit verder komen. En dat is vanavond geregeld met elkaar."  Echter is lang niet iedereen blij met het besluit dat genomen is: "Er zijn natuurlijk ook mensen die zorgen hebben. Er gaat wat veranderen. En verandering geeft per definitie weerstand. Nu gaat het erom om vertrouwen terug te winnen bij die mensen." 

 

 

Lees ook: Raad stemt in met nieuw bestemmingsplan Eerbeek

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.