De Wilhelminafontein die nu bij de Bult van Ketjen staat.

CDA wil Wilhelminafontein niet bij Hanzehof hebben

  • Fontein
  • 13 maart 2018 - 16:08

ZUTPHEN - De fractie van het CDA Zutphen-Warnsveld is het niet eens met de keuze van het College om de Wilhelminafontein een plek te geven in de buurt van de Hanzehof. De Wilhelminafontein is een uit 1899 stammend cadeau van de Zutphense inwoners  aan de gemeente en verdient een plek in het centrum van Zutphen.

Op 3 juli 2017 heeft de gemeenteraad van Zutphen unaniem onze motie over herplaatsen van de Wilhelminafontein aangenomen. In deze motie is het College gevraagd om op zoek te gaan naar geschikte locaties voor deze fontein. "We hebben toen een aantal mogelijke locaties aangedragen, zoals in het gebied van de Poort van Zuid, onder andere 's Gravenhof of Vispoortplein, Marspoortstraat, IJsselkade of herplaatsing op de markt. Dit zijn locaties waar deze fontein goed tot zijn recht komt en waarmee recht wordt gedaan aan de wens van een groot aantal Zutphenaren en Zutphenezen", meldt de partij. 

Ze willen absoluut niet dat de fontein voor de Hanzehof gaat komen: "Het lijkt er op of het College al deze mogelijkheden vrij eenvoudig van tafel heeft geveegd. Het gebied rondom de Hanzehof valt buiten het centrum en heeft daarmee veel minder draagvlak. Waarom een plek op bijvoorbeeld het Vispoortplein niet mogelijk of wenselijk is, is voor ons absoluut onduidelijk." Wat het CDA betreft krijgt het College huiswerk en moet opnieuw aan de slag voor een geschikte locatie voor de Wilhelminafontein.

 

 

Lees ook: Coehoornsingel beste optie voor Wilhelminafontein


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.