'Er zou een strand en camperplaats bij het Gat van Cortenoever moeten komen'

'Er zou een strand en camperplaats bij het Gat van Cortenoever moeten komen'

We hebben weer één van de verkiezingsprogramma's uit de gemeente Brummen opengeslagen. Dit maal die van het CDA. Zij hebben toerisme als een belangrijk punt. Zo willen ze wat meer doen met het Gat van Cortenoever. 

Momenteel is het Gat van Cortenoever een recreatieplas wat niet meer is dan een plas waar gezwommen kan worden. Er is geen gelegenheid om wat te eten of drinken, en ook is er geen toezicht. 

Recreatiefunctie

Zuidwijk-van Lenthe: "Het CDA verwacht van de gemeente dat de recreatiefunctie versterkt wordt, waaronder de dagrecreatie. Het levert werkgelegenheid op en is aantrekkelijk voor inwoners en toeristen. Het Gat van Cortenoever is daar prima geschikt voor." Ze hebben verschillende ideeën over de plas. "Misschien kan er een strandje aangelegd worden. Daarnaast moet gekeken worden of er behoefte is aan uitbreiding van de mogelijkheden voor overnachtingen binnen de hele gemeente." 

Slapen

Ook denkt het CDA dat het een goede plek is om te overnachten. "Er moet gekeken worden of er behoefte is aan uitbreiding van de mogelijkheden voor overnachting binnen de hele gemeente. En wie weet een paar camperplaatsen bij het Gat van Cortenoever." Momenteel mogen alleen vissers met een vergunning overnachten bij de plas. 

 

 

LokaalGelderland duikt in de verkiezingsprogramma's van alle partijen in Brummen. Heb je een opvallend punt voorbij zien komen? Of wil je wat meer weten ergens over? Mail dan [email protected], en wie weet komt jouw vraag terug in een artikel.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.