80 locaties tijdens Gluren bij de Buren

80 locaties tijdens Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren heeft er dit jaar meer locaties bij. Zondag zullen op 80 locaties in Zutphen en Warnsveld acts staan. Er worden in totaal 238 gratis optredens gehouden. 

Het programma van de derde editie van Gluren bij de Buren is veelzijdig: zowel nog onontdekte singer-songwriters tot door de wol geverfde podiumdieren staan op de planken in de 80 huiskamers die meedoen aan het festival. Niet alleen muziek komt aan bod, maar ook theater, dans en poëzie voor jong en oud. 

Het overgrote deel van de optredens vindt plaats in huiskamers, maar er zijn ook een aantal bijzondere locaties in het programma opgenomen. In het asielzoekerscentrum aan de Voorsterallee laat bijvoorbeeld een groep vluchtelingen hun kunsten horen en in de molen van Warnsveld is wat te bekijken. 

Het doel van Gluren bij de Buren is tweeledig. Naast een heel gezellig cultureel festival speelt er ook een heel belangrijk sociaal aspect mee. Mensen krijgen de kans om in hun eigen wijk nader met elkaar kennis te maken en eens een keer bij elkaar over de vloer te komen. Alle huiskamereigenaren en lokale artiesten werken vrijwillig mee aan het festival.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.