Fresky, Dio, De Likt en meer hiphop op de Zwarte Cross

Fresky, Dio, De Likt en meer hiphop op de Zwarte Cross

Op de Zwarte Cross zullen dit jaar ook hiphop-artiesten te vinden zijn. "Met grote trots presenteert de organisatie van de Zwarte Cross, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, vandaag de eerste namen voor het nieuwe hiphoppodium The Noaberhood. Onder andere Extince, Snelle, Fresku, Leafs, Dio, Potential Criminal en De Likt zullen op dit 33e podium staan. Daarnaast maakt de organisatie wereldkundig dat ze gaan samenwerken met Noisey, het muziekplatform van VICE", meldde de organisatie dinsdag. 

Het festival gaat intensief samenwerken met Noisy's moederbedrijf VICE Benelux. “De Zwarte Cross draait om bijzondere contrasten en gekke tegenstrijdigheden. De samenwerking tussen hiphopweide The Noaberhood en muziekplatform Noisey komt voor velen onverwacht maar is daarom wat mij betreft dé perfecte match!”, aldus Zwarte Cross festivaldirectrice Tante Rikie. "Van 12 tot en met 15 juli waant de Zwarte Cross bezoeker zich dus, met de komst van The Noaberhood en Noisey, in een heus buurtfeest Brooklyn-stijl."

En meer

Op het terrein, 160 hectare groot, is hiphop slechts één van de stijlen. Op de Reggaeweide zijn acts uit binnen- en buitenland van de partij om een exotisch strandfeest te verzorgen. Scheurende blues, dampende soul, rauwe rootsmuziek en stampende boogie, dat is de muziek van The Bayou met de sfeer van de Amerikaanse zuidelijke staten. Bij Exoticana mixen we balkan, couscous, mariachi, cumbia, chili, klezmer, koriander en afrobeat tot een weergaloze, onweerstaanbare mix. In totaal zijn er 33 verschillende podia en komen er meer dan 250 bands. Ook komen er zo’n 1000 theaterartiesten naar de Theaterweide in Lichtenvoorde. De meest uiteenlopende theateracts uit binnen- en buitenland vermaken je in de Theatertent, Theatertipi, op het Buitenpodium en op het podium voor alle Andere Apartigheid.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.