Te weinig stemmentellers in Brummen, gemeente zoekt hulp
Eén van de stembureaus in Brummen bij de landelijke verkiezingen in 2017.

Te weinig stemmentellers in Brummen, gemeente zoekt hulp

Op 21 maart is het zover: we mogen naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen én voor het raadgevend referendum over de Wiv, de 'Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten'. Maar in de gemeente Brummen hebben ze 'extra hulp' nodig bij het tellen van de stemmen!

Doordat er een verkiezing en een referendum tegelijk zijn wordt het erg druk op de stembureaus. Hoewel het tellen van de stemmen bij het referendum snel gaat, je kan tenslote slechts uit drie opties kiezen, is het toch een behoorlijke extra taak.

Probleem

Vooral in Eerbeek en in het buitengebied zijn er extra mensen nodig. Een tekort dus, maar geen probleem, zegt woordvoerder Gert-Jan van Dijk. "We hebben standaard genoeg bezetting op het stembureau voor verkiezingen. Maar nu zijn er twee tegelijk. We hebben al via onze kanalen extra tellers gevonden, onder andere via het gemeentelijk personeel en de andere stembureauleden uit onze samenleving."

Het stemmentellen komt dus niet in de problemen. "Met de mensen die we al hebben kunnen werven in combinatie met deze oproep denken we dat het voor Brummen allemaal op tijd goed geregeld zal zijn!" Een avondje stemmen tellen levert overigens ook iets op: je wordt getraind en je krijgt een vergoeding van 30 euro. Aanmeldingen kan bij het 'Bureau Verkiezingen' van de gemeente via de mail.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.