Buurtzorg ontkomt aan schade door brand Graaf Ottosingel

Buurtzorg ontkomt aan schade door brand Graaf Ottosingel

Buurtzorg Zutphen Midden, gevestigd aan de Graaf Ottosingel in Zutphen, heeft weinig schade overgehouden aan de brand die donderdagnacht daar woedde. Op de bovenverdieping van het pand waar ze gevestigd zijn brak brand uit.

"We mogen eigenlijk van geluk spreken" vertelt een werkneemster van Buurtzorg. Echt grote schade is er niet in het kantoor wat gevestigd is op de onderste verdieping. "Alleen wat waterschade en het plafond is beschadigd, maar dat wordt alweer gemaakt."

"We moesten 's ochtends wel even de boel opruimen en schoonmaken"
medewerker Buurtzorg

Ze kunnen dus gewoon weer aan het werk. "We moesten 's ochtends wel even de boel opruimen en schoonmaken. Verder stinkt het nog een beetje naar rook, maar dat is het dan ook wel eigenlijk."

Roken

De brand op de bovenste verdieping ontstond bij een bankstel. "Het valt niet uit te sluiten dat het door roken gebeurd, al kunnen we dat nooit met 100% zekerheid vaststellen. Kortsluiting door electronica is in ieder geval niet aan de orde geweest, dat kunnen we wel vaststellen." liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland weten.

In het pand is naast Buurtzorg ook zorggroep Bolwerk gevestigd. De zorggroep verzorgt onder meer beschermd wonen voor jongvolwassenen. Volgens de buurman woonden er jongeren op de bovenste etage.

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.