"Er werd op de deur gebonkt, en geschreeuwd dat er brand is"

"Er werd op de deur gebonkt, en geschreeuwd dat er brand is"

Aan de Graaf Ottosingel in Zutphen staan meerdere busjes en shovel van een bouwbedrijf. Voorbijgangers kijken naar boven, om de schade van de brand te zien die afgelopen nacht gewoed heeft. Bij het huis naast de getroffen panden doet Wiebe de Vries de deur open. Hij ziet er ietwat moe uit, "ik heb de hele nacht nog niet geslapen", vertelt hij. 

De Vries en zijn vrouw werden rond 01.00 uur wakker gemaakt. "Een buurjongen probeerde te bellen, er werd op de deur gebonkt, en geschreeuwd dat er brand is. Wij hebben ons snel aangekleed en zijn naar buiten gevlucht." Toen ze buiten kwamen stond daar de politie al, en niet veel later stond de straat vol met brandweerwagens. 

Lees verder onder de foto... 

De brandweerauto's zijn ingewisseld voor een auto's van een bouwbedrijf.
© LGLD

De Zutphenaar is erg geschrokken van de brand. "Dit hoop je niet mee te maken, gelukkig voor ons is het niet overgeslagen naar ons huis. Daar waren we wel bang voor. Maar voor de buren is het al erg genoeg. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen!" 

Vieze voeten op de trap

Rond 05.00 uur mochten ze weer terug naar hun woning. "Ik ben gelijk gaan kijken of er schade is aan ons huis. En dit heb ik vooralsnog niet kunnen ontdekken." De enige schade die er is komt van de brandweermannen af. "Er zijn een hoop brandweermannen de trap op en af gelopen hier. Dus die is smerig. Maar dat wordt netjes schoongemaakt. 

Na het incident, die de hele nacht geduurd heeft, is de rust langzaam weer terug gekeerd in de straat. "Vanavond zullen wij wel vroeg in bed liggen, of misschien val ik op de bank al wel in slaap", sluit de Vries af. 

 

 

Lees ook: Veel schade na grote brand in Zutphense binnenstad

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.