Ook ChristenUnie sluit zich aan bij rebellerende posterplakkers

Ook ChristenUnie sluit zich aan bij rebellerende posterplakkers

"Alles mag", luidt de champagneslogan van ChristenUnie Zutphen. Maar dat is natuurlijk niet waar. Je mag niet vloeken in de kerk en je mag geen posters over andere posters heen plakken. En daarom mogen we de CU toevoegen aan het lijstje poster-rebellen. 

De partij heeft een poster van hun over die van D66 heen geplakt. Maar met een goede reden, legt Jeroen Veenstra van de partij uit. "Het is een beetje plagen. Zij gebruiken een poster op A0 formaat dus dachten wij dan mag je er ook overheen plakken. We zoeken op een ludieke manier naar de grenzen van de regels die de gemeente Zutphen bij deze borden heeft gesteld. D66 weet er inmiddels van." En wie wat doet wat niet mag, moet het ook weer oplossen: "We lossen het op door er voor hen een nieuwe poster op te plakken."

Brug

Ook heeft het nog een inhoudelijke boodschap: "D66 en CU laten zien dat we ondanks groot inhoudelijk verschil van mening de brug weten te slaan. En als wij dat kunnen dan moet de rest dit toch ook kunnen."

Ook D66 kan om de actie van de christenen lachen. "Ach het vast als grap bedoeld", zegt lijsttrekker Ingrid Timmer. 

SP-rebellen

Op de foto, die Veenstra op Twitter plaatste, is overigens ook te zien dat de SP ook de regeltjes overtreden heeft. "De borden zijn precies het goede formaat voor onze posters, hebben we gemerkt! Er is genoeg ruimte voor iedereen. Kwestie van eerlijk verdelen, dat kun je wel aan de SP toevertrouwen", zegt Mathijs ten Broeke daarover. 

In Zutphen hebben ze lak aan de regeltjes rondom de verkiezingsborden, maar vooralsnog gaat alles in goede harmonie. Wat wil je nog meer?

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.