Zutphense thuiszorgers willen wethouder worden, lees hun brief aan D66

Zutphense thuiszorgers willen wethouder worden, lees hun brief aan D66

Als het aan een groep Zutphense thuiszorgers ligt wordt één van hen wethouder. Ze hebben een brief verstuurd naar de Zutphense D66-voorzitter Frank van der Linden. Daarin geven ze aan dat het goed is dat er een 'zorgwethouder' komt in de gemeente. D66 heeft eerder al een oproep gedaan wie wethouder wil worden namens de partij, mochten zij die moeten voordragen. 

Hieronder de brief.

Geachte Frank van der Linden,

Bij deze stellen wij ons, met enige vertraging, graag kandidaat als wethouder voor D66. Mocht D66 een wethouder leveren na de verkiezingen op 21 maart, dan hopen wij op deze wijze alsnog de marktwerking in de huishoudelijke zorg een halt toe te roepen. 

Volgens ons voldoen wij uitstekend aan uw profielschets. Wij hebben door ons werk als thuiszorgers veel kennis van de gemeente en haar inwoners. Wij verzorgen velen van hen, iedere dag. Mocht u ons niet geschikt achten, dan zijn er nog vele andere thuiszorgers die de functie ook wel willen vervullen, zodat zij de marktwerking in de huishoudelijke zorg kunnen afschaffen.

Huishoudelijke zorg is belangrijk werk.Wij thuiszorgers willen simpelweg ons werk kunnen doen en daarvoor beloond worden. Wij denken dat wij daar als wethouder voor zou kunnen zorgen, door de marktwerking in de zorg af te schaffen – ook al is dit standpunt niet helemaal (of helemaal niet) het standpunt van D66.

Wij horen graag van u wanneer wij aan de slag kunnen als wethouder zorg in Zutphen, zodat wij zo snel mogelijk de marktwerking in de zorg af kan schaffen.

Met strijdbare groet, 

Namens de Zutphense thuiszorgers,

 

 

Bekijk ook: het dossier huishoudelijke hulp Zutphen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.