Brief van Lochemse burgemeester aan jonge stemmers (inclusief 06-nummer)

Brief van Lochemse burgemeester aan jonge stemmers (inclusief 06-nummer)

Beste Kiezer,

Van harte gefeliciteerd! Op woensdag 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Je mag dan voor het eerst in je leven naar de stembus en daarom stuur ik je een persoonlijke brief. Want als burgemeester van de gemeente Lochem hoop ik dat je op 21 maart het rode potlood oppakt en kiest wie het wat jóu betreft voor het zeggen krijgt in onze gemeente. Ook maak je kans om te lunchen met mij en de lijsttrekkers op 15 maart in het Staring College in Lochem. Wat je moet doen om kans te maken, lees je in deze brief.

Waarom stemmen?

De gemeenteraad vertegenwoordigt de inwoners van de gemeente. Het is belangrijk dat je ook als je jong bent, gaat stemmen. Want de gemeenteraad neemt besluiten over de toekomst van jouw leefomgeving en over onderwerpen die ook jou aangaan. Denk aan woningbouw, openbaar vervoer, mogelijkheden om te sporten en te ontspannen maar ook over maatregelen om jeugdwerkloosheid tegen te gaan.

Wat is er te kiezen?

In onze gemeente kun je kiezen uit 134 kandidaten van 7 politieke partijen. Je krijgt de kandidatenlijst thuis bezorgd. Elke partij maakt een verkiezingsprogramma. Hierin lees je waarvoor een partij zich wil inzetten. Dit kan je helpen bij het maken van je keuze. De website www.lochem.nl/lochemkiest is een handige ingang om snel bij alle programma’s te komen.

Je kunt op 21 maart ook meedoen aan het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017). Kijk voor meer info op www.referendumwiv2017.nl.

Waar kun je stemmen en hoe gaat het praktisch?

Je hebt dit keer de keuze uit 20 stembureaus, verspreid over de hele gemeente. Stemmen kan ook op het Staring College. Alle adressen vind je op www.lochem.nl/lochemkiest en op de achterkant van de kandidatenlijst die je in de brievenbus krijgt. Je hoeft niet per se te stemmen in de kern waar je woont; het mag ook op een ander stembureau in onze gemeente.

Stemmen is iets officieels. Neem dus een geldig legitimatiebewijs mee en je stempas. De stempassen –één voor de gemeenteraadsverkiezing en één voor het referendum- ontvang je uiterlijk 7 maart per post. Kun je zelf niet komen stemmen of ben je je stempas kwijt? Neem dan contact op met de gemeente.page1image5788800 page1image5792544

Hanzeweg 8 Postbus 17 7240 AA Lochem T (0573) 28 92 22 www.lochem.nl IBAN: NL32 BNGH 028.50.05.081 KvK 08 215 192 

Laat me weten waarom jij gaat stemmen!

Ga je stemmen op 21 maart, dan wil ik jou en de andere jonge kiezers uit onze gemeente vragen om mij uiterlijk 7 maart op jouw creatieve manier te laten weten waarom jij gaat stemmen. Je kunt jouw bijdrage via WhatsApp insturen tot en met 7 maart. Uiterlijk 9 maart hoor je dan of ik jou heb uitgekozen om te lunchen met mij en de lijstrekkers op 15 maart. Gezellig als je dan aanschuift én een mooie kans voor jou om te bepalen welke partij jouw stem krijgt op 21 maart. Hoe werkt het?

  • Laat mij op jouw creatieve wijze weten waarom jij inderdaad gaat stemmen op 21 maart.

  • Stuur je inzending in via WhatsApp 06 10270139; vermeld je naam.

  • Insturen kan tot en met 7 maart.

  • Op 9 maart maken we via een WhatsApp aan jou en op social media van de gemeente

    bekend of jij aanschuift bij de lunch op 15 maart.

  • Door mee te doen geef je toestemming dat de gemeente Lochem jouw inzendingen deelt via social media. Van de prijswinnende inzendingen maken we namelijk een kort filmpje.

15 maart lunchen met de burgemeester en de lijsttrekkers

Op 9 maart maak ik bekend of je op 15 maart mag aanschuiven tijdens de lunch met mij en de lijsttrekkers. Op het menu staan uiteraard lekkere broodjes. Elke lijsttrekker krijgt kort de tijd om te pitchen waarom jij als jonge kiezer op die partij zou moeten stemmen.

Vind je het leuk om aansluitend het lijsttrekkersdebat te volgen op het Staringcollege? Dan ben je daarbij van harte welkom. Dit is van 12:45 -14:15 uur en wordt gepresenteerd door BNN-presentator Jan Versteegh.

Op de verkiezingsdag

Wie weet kom ik je tegen op 21 maart, op mijn ronde langs alle stembureaus of via social media. Je kunt mij op 21 maart volgen op Twitter via @SvtE. In onze berichten rondom de raadverkiezingen gebruiken we de hashtag #LochemKiest. Jij ook?

Veel succes bij je keuze!

Met vriendelijke groeten,

Sebastiaan van ‘t Erve burgemeester 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.