Nabestaande slachtoffer containerongeluk: "Ik vind het onbegrijpelijk dat dit zo gegaan is"
Carla Roelink op haar scooter.

Nabestaande slachtoffer containerongeluk: "Ik vind het onbegrijpelijk dat dit zo gegaan is"

Ze reisde de hele wereld rond, ging naar de Formule 1 Grand Prix toe, ging naar een concert van Rammstein en stond dus nog volop in het leven. Carla Roelink (73) is eind vorige maand omgekomen toen ze met haar scooter tegen een container aanbotste. De Stentor sprak uitgebreid met en nabestaande. 

Haar broer Willy Delsink (70) kreeg op de avond van het ongeval een telefoontje van een familielid. Deze belde met de telefoon van het slachtoffer, waardoor hij in de veronderstelling was dat zijn zus belde. Wie de schuldige van het ongeval is daar is Willy niet zo mee bezig. ,"We krijgen Carla er toch niet mee terug. Het zal nog wel een staartje krijgen, maar dat duurt vast nog wel even." Maar zijn vrouw denkt daar anders over: "Dat je je schoonzus, je goede vriendin, moet missen door een stomme container. Ik ben zo kwaad. Natuurlijk wil ik weten wat er is misgegaan."

'Via de media'

De familieleden weten weinig over de exacte toedracht van de fatale botsing: "Alles wat we weten, komt uit de media", legt Willy aan het dagblad uit. Zijn vrouw: "Vlak na de uitvaart van Carla reden we terug naar ons huis. Toen kwamen we op een andere plek ook langs snoeiwerkzaamheden. Dat bedrijf had keurig een paar verkeersregelaars ingehuurd die waarschuwden. En er stond een groot waarschuwingsbord. En dat was op klaarlichte dag. In Zutphen stond die container dus half op het fietspad, in het donker met alleen een lintje er omheen. Waarom moet een container überhaupt 's avonds daar nog staan? Er is toch niemand bezig dan? En er had al iemand geklaagd bij de politie over het gevaar. Ik vind het onbegrijpelijk dat dit zo gegaan is"

"...ze zou op onze kat passen. We missen haar heel erg"
Willy Delsink

De container is geplaatst door een loonwerkersbedrijf in opdracht van de gemeente Zutphen. De gemeente wil weinig kwijt over het ongeluk, maar heeft al wel aangegeven dat ze contact hebben gehad met de nabestaanden. De politie wist af van de container, en dat maakt ook hun een belangrijke partij in de zaak. Wie de 'schuld' gaat krijgen is nog onduidelijk. Daar moet het OM over gaan beslissen nadat het onderzoek is afgerond. 

Missen

Maar wie er ook de schuldige is, de familieleden van Carla Roelink krijgen haar daar niet mee terug. "We gaan deze maand op vakantie. Ook naar Egypte. 'Dan moet je zeker gaan snorkelen', zei ze nog. En ze zou op onze kat passen. We missen haar heel erg."

 

 

Bekijk ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.