Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Er woedde een brand in het clubgebouw van de politiehondenvereniging.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar, de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij. 

Warnsveldse villa in handen van frauduleuze Rotterdammer

Het ligt er somber bij, de witte villa 'Berkeloord' aan de Rijksstraatweg in Warnsveld. Dat gaat de komende tijd waarschijnlijk ook niet veranderen. De gemeente heeft de werkzaamheden stilgelegd en de eigenaresse is waarschijnlijk failliet. Bovendien zit er een 'luchtje' aan.

Open dit artikel...

Blijheid op de kinderboerderij: gemeente gaat zoeken naar structurele oplossing

De gemeente moet de Zutphense kinderboerderij De Schouw gaan ondersteunen met het zoeken naar een duurzame oplossing om de kinderboerderij te behouden. Dat besloot de gemeenteraad maandagavond unaniem. Vier partijen dienden samen een motie in. Een meerderheid van de raad ging mee met de motie. Echter betekend dit niet dat de gemeente geld gaat geven aan de kinderboerderij. Ze gaan samen met de organisatie uitzoeken wat een duurzame oplossing voor de toekomst is.

Open dit artikel...

ZutphenStemt: Het filmpje van Burgerbelang, de poster van BewustZW en de persoonlijke campagnes van D66

In de derde aflevering vertelt Martijn Siemes (Burgerbelang) over hun campagnefilmpje die geroasd werd in JINEK, Bert Jansen (BewustZW) legt uit waarom alle verkiesbare op de poster staan en D66 waarom ze geen persoonlijke campagne voeren. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Deze Zutphenaar ging een roman schrijven en deed een bizarre ontdekking

Hij begon in 2004. Nu, zo'n 14 jaar later, ligt hij in de winkels. Maar tusendoor schreef hij nog wel een ander boek en werkte hij als journalist en tv-maker. Het is een boek met de grote thema's: oorlog, liefde en de dood. De roman 'Morgan, een liefde' kwam eind vorige maand uit. Wij spraken met de Zutphense Bas Steman, de schrijver.

Open dit artikel...

Het was Wereld Radio Dag, en daarom gingen we langs bij de Gelderse ochtendshow

Elke dag is een speciale dag, zo bestaat ook Wereld Radio Dag. Een goede reden om eens een bezoekje te brengen aan de radiozender waar vele mensen uit de regio dagelijks naar luisteren: Radio Gelderland. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Zutphense vader en zoon verrichten goede daad, en houden nepcollectant aan

Zutphenaar Martin Verbeek en zijn zoon Dave hebben maandagavond een heldhaftige daad verricht. De twee hebben een nepcollectant aan weten te houden in De Hoven. Het was al even avond toen Verbeek in de keuken stond te koken. Vanuit het raam zag hij een vrouw richting de deur lopen die aanbelde. Hij deed open, en de vrouw stelde zich voor als een collectant van de Emmanuelkerk in Zutphen. "Ik pakte mijn portemonnee om wat kleingeld aan de vrouw te geven" legt Verbeek uit. De vrouw had een busje voor het geld, en een tas voor voedsel. "Want ook voedsel kon gegeven worden." 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Meer geluid-handhaving tijdens evenementen en geen kostenverlaging dit jaar

Het evenementenbeleid voor 2018 gaat niet veranderen. Niet voor de inwoners van de binnenstad die er last van hebben, maar ook niet voor de PvdA en de Stadspartij die een motie ingediend hebben. Wel komt er meer handhaving om geluidsoverlast te voorkomen. 

Open dit artikel...

Onderzoek: 'Lokale partijen zullen meer in trek zijn bij kiezers'

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart, zullen de gezamenlijke lokale partijen – net als in 2014 – de ‘grootste partij’ worden, voorspelt i&o research na onderzoek. De lokale partijen staan samen virtueel op 33 procent. Op grote afstand volgen CDA (11%) en VVD (10%). Voor beide partijen kan dit een onderschatting zijn, aangezien ze in de meeste gemeenten meedoen. D66 – dat in 2014 een goed resultaat behaalde – lijkt in te gaan leveren (van 12% naar 8%). Ook de PvdA lijkt verder in te gaan leveren (van 10% naar 6%).

Lees verder oder de video...

Open dit artikel...

Warnsveldse huurders boos op Ons Huis door administratieve verandering

Huurders in Warnsveld zijn niet blij met de gevolgen van de fusie tussen Woningbedrijf Warnsveld en Ons Huis. Sinds januari 2018 zijn ze samen verder gegaan, en dat betekent dat de huurders tweemaal hun huur moeten ophoesten. Omdat de Warnsvelders bij Woningbedrijf Warnsveld hun huur aan het einde van de maand moesten betalen, en het nu aan het begin van de maand moeten doen, hebben ze allemaal een huurachterstand. Daarom moeten ze twee keer huur tegelijk betalen. Daar zijn vele huurders niet blij mee: "Twee keer huur is een best bedrag. En dat kan niet iedereen betalen", vertelt een huurder die contact zocht met de media. 

Open dit artikel...

Zutphense wethouder Annelies de Jonge bedreigd

De Zutphense wethouder Annelies de Jonge (PvdA) is bedreigd. Dat schrijft ze op haar Facebookpagina. "Weten jullie wat ik echt ontzettend vervelend vind aan mijn baan? Bedreigd of half bedreigd worden! Het is me nu al een paar keer overkomen. Ik kan me daar zo kwaad om maken!", luidt het bericht. Onlangs ontving ze een bedreiging, en dit is dus niet de eerste keer. 

Open dit artikel...

Zutphense coffeeshop niet blij met verbod op rookruimtes

Bij de Zutphense Coffeeshop Liberty zijn ze niet blij met het verbod op rookruimtes. Horecagelegenheden mogen als het aan de rechter ligt geen enkele ruimte meer openstellen voor rokers. Clean Air Nederland (CAN) heeft een rechtszaak aangespannen en deze hebben ze gewonnen. Volgens de branchevereniging zal dit enorm veel onrust veroorzaken bij horecagelegenheden. Maar goed, die hoeven niet te leven van het 'binnen roken'. Bij coffeeshops is dit anders, legt de exploitant van coffeeshop Liberty in Zutphen uit. 

Open dit artikel...

Politiehondenvereniging geschokt na verwoesting clubhuis

Geschrokken zijn ze, de leden van de Eerbeekse politiehondenvereniging. Vanochtend ontstond er brand in het clubgebouw van de vereniging. Verscholen in de bossen aan de D.W. van Vreeswijklaan in Eerbeek. "Het is een grote strop" vertelt secretaris Richard Storteboom. De vereniging is niet groot, "zes man ongeveer". Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten, maar het zou ook kortsluiting kunnen zijn, stelt de politie.

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.