Verbouwing Brummense kerk begonnen terwijl bezwarencommissie nog moet oordelen

Verbouwing Brummense kerk begonnen terwijl bezwarencommissie nog moet oordelen

De voormalige H. Andreas kerk in Brummen moet een gezondheidscentrum worden, als het aan de Brummense huisarts Marcel van Kerkhoven en het bedrijf Group Care ligt. De plannen zijn er en de werkzaamheden zijn begonnen. Maar dit terwijl er nog wel een bezwaar open staat, die nog niet door de bezwaarprocedure heen gegaan is. 

Group Care coördineert het project. Zij hebben een omgevingsvergunning gekregen voor het verbouwen van de kerk tot een gezondheidscentrum. Ondanks dat er een bezwaar ingediend is door een buurtbewoner zijn de werkzaamheden toch begonnen. Iets wat wel mag, maar op eigen risico is, legt de gemeentewoordvoerder Gert-Jan van Dijk uit: "Het is aan de vergunninghouder om te beoordelen of ze de vergunning (die dus rechtsgeldig/legaal is) nu al gaan gebruiken of dat ze de bezwaarprocedure eerst afwachten." 

Vergunning

De gemeente gaat daar niet over, omdat de vergunning al afgegeven is. Maar "mocht de vergunninghouder al beginnen met werkzaamheden, is dit vooruitlopen op een besluit op bezwaarschrift van het college en geheel op eigen risico." Normaliter wordt er altijd gewacht met werkzaamheden totdat de bezwarencommissie geoordeeld heeft. 

"We zijn inderdaad begonnen met de werkzaamheden"
Hans Pepers

Hans Pepers van Group Care: "We zijn inderdaad begonnen met de werkzaamheden. Het bezwaar wat ingediend is gaat met name over de achterzijde van het pand. Daar zijn we nu niet niet bezig." 

"Vooralsnog wachten wij op een definitief besluit van de gemeenteraad"
Marcel van Kerkhoven

Onder andere het weghalen van asbest wordt nu gedaan. "Dat risico nemen we, zo zou je dat kunnen zeggen. Ik snap dat het voor de buurtbewoners die de klacht ingediend heeft raar lijkt dat er toch gewerkt wordt daar. Maar we verwachten dat er alleen iets besloten gaat worden over de achterzijde van het pand", aldus Pepers. 

Akkoord

Huisarts Marcel van Kerkhoven kan niet niet zoveel vertellen over de plannen. "Vooralsnog wachten wij op een definitief besluit van de gemeenteraad, zodra het akkoord binnen is en de projectontwikkelaar het fiat heeft gekregen, staan we de pers graag te woord." Wel legt hij uit dat meerdere partijen intrek gaan nemen in het gezondheidscentrum wat er moet komen. 

Wanneer de bezwaarcommissie toch een besluit neemt die te maken heeft met de werkzaamheden die al bezig zijn, kunnen de partijen een beroepsprocedure starten. Maar "wat dit concreet betekent is lastig te zeggen op dit moment zolang we de inhoud van het advies nog niet kennen", legt de zegsman van de gemeente Brummen uit. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.