In Brummen is bouwadvies sinds kort kosteloos

In Brummen is bouwadvies sinds kort kosteloos

Inwoners van de gemeente Brummen kunnen bij bouwplannen voortaan kosteloos advies krijgen over onder andere toegankelijkheid en aanpasbaarheid van hun woning. De gemeente Brummen heeft hierover afspraken gemaakt met de Stichting Woon Advies Commissie (WAC) Oost Veluwe. De WAC kijkt ook mee met ontwikkelaars en architecten bij de uitwerking van nieuwbouw- en renovatieplannen. De afspraken zijn vastgelegd in een convenant. WAC-voorzitter John van Dijk en wethouder Wonen Eef van Ooijen hebben hier vandaag hun handtekening onder gezet.

Het bewaken en bevorderen van de gebruikskwaliteit van woningen en de woonomgeving. Dat is het doel van de Stichting Woon Advies Commissie (WAC) Oost Veluwe. De WAC kijkt hierbij vanuit de visie van de (toekomstige) gebruiker of bewoner van het gebouw. De WAC is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie, die bestaat uit mensen met diverse achtergronden. Naast de gemeente Brummen adviseert de WAC ook de gemeente Apeldoorn en verschillende woningbouwcorporaties. 

Wonen met toekomst

“We vinden het belangrijk dat woningen en de woonomgeving in onze gemeente voldoen aan de wensen van onze inwoners. Nu en in de toekomst”, zegt wethouder Eef van Ooijen. “Het gaat dan niet alleen om bouwkundige en architectonische kwaliteit. De WAC helpt door plannen voor woningbouw en woonomgeving te toetsen en advies te geven. Aandachtspunten zijn onder andere toegankelijkheid en veiligheid. Daarnaast kijkt de WAC naar duurzaamheid, energiebesparing en gebruikskwaliteit. Ook de mogelijkheden om een woning aan te passen komen aan bod. Op basis hiervan geeft de WAC ons advies bij nieuwbouw- en renovatieplannen. Ook kunnen inwoners kosteloos advies krijgen als zij een woning ontwerpen of willen verbouwen. Bijvoorbeeld als zij deze levensloopbestendig willen maken.”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.