Hennep, geld, wapens en veel aanhoudingen, de politie had deze week een productief dagje

Hennep, geld, wapens en veel aanhoudingen, de politie had deze week een productief dagje

De politie in Zutphen had dinsdag een productief dagje. Het was een 'klapdag', zoals ze het zelf noemen op Facebook. Binnen en dag werden maar liefst 10 aanhoudinge verricht, allemaal binnen een groot langdurig onderzoek.

Het onderzoek draaide om een grote criminele groep die geld verdiende aan het verkopen van hennepstekken. Ook richtten ze een groot aantal hennepkwekerijen in. Dit ondermeer in Zutphen, Arnhem en omringende plaatsen.

Uitbuiting

Bij de criminele activiteiten werd veel geld verdient. Maar ook werden mensen onder druk gezet. Bijvoorbeeld om een hennepkwekerij onder te brengen. "Hetgeen we veelvuldig zien in de aan hennep-gerelateerde onderzoeken" schrijft de politie.

Lees verder onder de foto...

© Politie Zutphen

Afgelopen dinsdag was de klapdag voor de politie. In totaal werden er 8 hennepkwekerijen opgerold, 10 mensen aangehouden en verhoord en 6 wapens in beslag genomen. Daarnaast werd ook een grote hoeveelheid geld, goederen en voertuigen afgepakt.

Er wordt onderzocht hoeveel geld de criminelen hebben verdiend aan alle activiteiten. Dat bedrag wordt dan achteraf 'in rekening gebracht', deels door het afpakken van bijvoorbeeld goederen en auto's. Het onderzoek is nog niet klaar, meldt de politie. "Wij sluiten niet uit dat er de komende tijd meer aanhoudingen zullen volgen."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.