De zetel van Van Vliet.

Lijst van Vliet stopt: 'de burger is het vertrouwen in de politiek kwijt'

ZUTPHEN - Er staat tien politieke partijen op de stembiljeten 21 maart. Fred van Vliet, met zijn eenmansfractie Lijst van Vliet, staat echter niet op die lijst. Van Vliet is de afgelopen vier jaar onderdeel geweest van de gemeenteraad. 

Hij kijkt terug op een bewogen periode: "Wij kijken terug op de afgelopen vier jaar en daar zijn wij niet vrolijk van geworden. Te denken aan de privacy van de mensen van Sint Elizabeth bij openstelling van de Berkelreünie, het plaatsen van de ufo op het dak van het gemeentehuis zonder vergunning, bij de burgers stond er binnen enkele dagen al iemand op de stoep. Door mensen met name in de buitendienst de dupe zijn geworden van de privatisering of inhuur hoe mooi ook te noemen."

Hij noemt meer voorbeelden: "Denk aan de problemen met het Plein. Het lange duren van beslissingen nemen met name in de Thuiszorg zowat zeven jaar. Waar de schuld vandaan komt laten wij in het midden het verdiend zeker niet de schoonheidsprijs. Onze partij heeft altijd geprobeerd er te staan voor de burger maar ook wij liepen vaak tegen een muur op."

"Tot de verkiezingen zullen wij ons inzetten voor de burgers van onze stad"
Fred van Vliet

Van Vliet zegt dat de burgers het vertrouwen in de politiek kwijt geraakt is, en dat hij dat geen goede zaak vindt. Echter is Van Vliet niet van plan om de raadzaal achter zich te laten: "Stoppen wij er mee? Nee zeker niet, wij zullen onze stem laten horen."

Plannen

Maar wat dan het plan is? "Na een korte onderbreking nemen wij na de verkiezingen de draad weer op. Tot de verkiezingen zullen wij ons inzetten voor de burgers van onze stad. Na de verkiezingen bouwen wij aan een nieuw geluid binnen onze gemeente grenzen. Zullen wij in contact treden met de burger wat hun wensen zijn, de gelegenheid geven zich te informeren of wij hen kunnen helpen met problemen op wat voor gebied dan ook. Wij vormen een partij door en voor de burgers waar de burger bepaald wat ons standpunt wordt. Zeker op sociaal gebied zullen wij strijdbaar blijven en zijn." 

In eerste instantie was Van Vliet wel van plan mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Echter heeft hij toch besloten dit niet te gaan doen. 

Lijst van Vliet is ontstaan nadat Fred van Vliet na onenigheid gestopt is bij de partij, en een fractie voor zichzelf begonnen is. 

 

 

Lees ook: Kieslijsten Zutphen vastgesteld


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.