Bloempotgooiende 'allah akbar'-roeper krijgt geen straf
De rechtbank in Zutphen.

Bloempotgooiende 'allah akbar'-roeper krijgt geen straf

Ilias B., een 23-jarige man uit Lochem, krijgt geen straf. De man stond in de zomer van vorig jaar in het centrum van Lochem 'allah akbar' en andere religeuze teksten te schreeuwen. Toen de politie polshoogte kwam nemen werd hij agressief. Hij gooide onder meer met een bloempot naar een motoragent.

De rechtbank heeft echter besloten de man geen straf te geven. Hij is namelijk ontoerekeninsvatbaar. Dat betekend dat de rechtsvervolging wordt stopgezet omdat de man psygisch niet in orde is. Die conclusie was voorspelbaar: de man was namelijk al opgenomen in een psychiatrische instelling in Apeldoorn. Daar probeerde hij tevens een bestelbusje van postbedrijf PostNL te stelen. Ook daarvoor krijgt hij geen straf.

Bloempot

Op de bewuste dag, 17 juni, stond B. Koranteksten te verkondigen. Naar eigen zeggen deed hij dat omdat de moskee waarnaar hij onderweg was nog gesloten was. Waarom hij door het lint ging toen de motoragent kwam kijken is onbekend.

Hij zette het op een rennen en de agent zette een achtervolging in. Vervolgens pakte B. een bloempot bij een horecagelegenheid en gooide die naar de agent, die nog op de motor zat. De dader werd ook aangeklaagd voor het vernielen van de bloempot.

De rechtbank heeft niet gekozen voor een verplichte psychiatrische behandeling. Dit zou namelijk zijn huidige behandeling in de weg kunnen zitten.

 

 

Lees ook: Mogelijk geen straf voor geflipte Lochemse 'allah akbar'-roeper

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.