Meer griep, minder docenten

Meer griep, minder docenten

Basisscholen komen deze week mogelijk in de problemen. De griepepidemie zet voort en breidt zich zelfs uit. Basisschoolmedewerkers worden uiteraard ook getroffen, en de invallers zijn zo goed als op.

Daardoor staan er mogelijk meer onbevoegden voor de klas of moeten leerlingen zelfs naar huis. Op de middelbare school gaat dat nog wel makkelijk, maar op de basisschool is dat een enorme logistieke operatie, mede omdat de ouders vaak werken. De griepepidemie is voor basisscholen dus een enorme uitdaging. 

Invallers

"Het is echt ongekend, we hebben dit nog nooit op deze schaal meegemaakt", zegt Joost Spijker (directeur van invalpool Transvita) tegen de NOS. "We hebben afgelopen week meer dan 800 aanvragen gehad voor vervangingen. Dat is buitensporig veel en helaas kunnen we niet iedereen helpen. We kunnen voor ongeveer 500 oplossingen per week zorgen en dat doen we op dit moment ook."

Het onderwijs kampt sowieso al met een lerarentekort. Bij dit soort 'noodgevallen' is dat dus extra goed merkbaar. De invallers zijn op, dus bij een grote vraag is er niemand die voor de klas kan staan.

 

 

Lees ook: Griepgolf zorgt voor problemen op basisscholen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.