Sloopwerkzaamheden verricht in monument Warnsveld zonder vergunning

Sloopwerkzaamheden verricht in monument Warnsveld zonder vergunning

Waarom gebeurt er niks bij het 'witte huis' aan de Rijksstraatweg? Die vraag hebben meerdere Warnsvelders. Wat blijkt: de werkzaamheden aan het monument, genaamd Berkeloord, zijn door de gemeente stilgelegd. De benodigde omgevingsvergunning ontbreekt.

Er waren al sloopwerkzaamheden verricht in het huis. Dit dus zonder vergunning. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het gaat om een gemeentelijk monument. "Er is gestart met (sloop)werkzaamheden, maar we hebben geen omgevingsvergunning verleend. Deze was ook niet aangevraagd. Hierop zijn de werkzaamheden door de gemeente Zutphen stilgelegd." aldus de woordvoerder.

Geen nieuwe vergunning

In het pand zat eerder een uitvaartonderneming. Wat de huidige eigenaar voor plannen heeft is onbekend, maar wat zeker is dat die plannen tijdelijk in de ijskast staan. Een omgevingsvergunning is wel aangevraagd, maar was niet compleet. Tot op heden heeft de gemeente ook geen aanvulling ontvangen, waardoor de aanvraag buiten behandeling is gesteld. De werkzaamheden liggen tot die tijd stil, ook is er volgens bewoners weinig bewezing meer te zien de laatste tijd.

"Momenteel ligt er nog geen nieuwe omgevingsvergunningaanvraag"
Woordvoerder gemeente

Vermoedelijk hebben de sloopwerkzaamheden die al verricht zijn niet voor onherstelbare schade gezorgd. De zegsvrouw: "Omdat beoordeling daardoor niet mogelijk was, is deze aanvraag buiten behandeling gesteld. Momenteel ligt er nog geen nieuwe omgevingsvergunningaanvraag."

Het pand.
© LGLD
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.