Expert: 'Container dodelijk ongeval stond op gevaarlijk punt'
Bloemen en scherven op de plek van het ongeluk.

Expert: 'Container dodelijk ongeval stond op gevaarlijk punt'

De container waardoor een 73-jarige vrouw donderdagavond verongelukt is stond op een levensgevaarlijk punt. Dat zegt de directeur van een groenvoorzieningsbedrijf vlak buiten de provincie. 

We vroegen de directeur om naar de situatie te kijken. "Als deze mensen deskundig genoeg geweest waren hadden ze die container niet op die plek gezet. Als het een weg is waar verkeer komt hadden ze het duidelijk aan moeten geven aan het begin an de straat. Of ze hadden reflecterende objecten rondom de container moeten zetten." 

Lint

De container was afgezet met lint. "Een medewerker heeft de container afgezet met lint. Maar dat was schijnbaar niet voldoende om de container goed zichtbaar te laten zijn" legt de eigenaar van het loonwerkersbedrijf uit die de container heeft geplaatst. "Lint lijkt me bij zo'n weg die ook nog eens slecht verlicht is niet echt een goed idee." 

"Wanneer wij een container plaatsen is de opdrachtgever verantwoordelijk"
Directeur groenvoorzieningsbedrijf

Het loonwerkersbedrijf is ingehuurd door de gemeente Zutphen om takken en bomen op te ruimen. Wie verantwoordelijk is voor de container is is onduidelijk. "Wanneer wij een container plaatsen is de opdrachtgever verantwoordelijk. Maar wanneer wij ook werkzaamheden verrichten verschilt het nog wel eens wie de verantwoordelijkheid heeft. Dat durf ik zo niet zwart op wit te zeggen. 

Lees verder onder de foto... 

De container stond deels op het fietspad.
© LGLD

Op de weg

De directeur van het groenvoorzieningsbedrijf zegt dat de container echt ergens anders had moeten staan. "Ik zet 'm wel eens op de weg bij een hofje bijvoorbeeld, of overdag wanneer het licht is en onze mensen daar rondlopen. Maar in de nacht zou dit echt niet in mij opkomen." De container stond half op het fietspad. 

De eigenaar van het bedrijf dat de container geplaatst heeft weet niet of er verkeerd gehandeld is. "We hebben gedaan wat er moest gebeuren. Nu wachten we het politieonderzoek af." Ook de gemeente wil, buiten hun officiele verklaring om, niks zeggen. 

 

 

Lees ook: alle berichtgeving over het ongeluk

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.