Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar, de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij. 

Stemmen kandidaat-raadsleden op zichzelf tijdens de verkiezingen?

Stel: je staat op een kieslijst en je moet naar de stembus op 21 maart, zou je dan op jezelf stemmen? Bij de verkiesbare Zutphenaren verschilt de mening daarover. 

Hans Boersbroek vertelde in de podcast van LokaalGelderland dat hij niet gaat stemmen op zichzelf, want "dat is niet netjes om dat te doen." Hij stemt dus op een andere collega: "Ik vind niks leuker dan op een andere collega stemmen." En misschien is die niet eens van dezelfde partij. "Ik heb toch iemand in gedachten die niet bij ons op de lijst staat." 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Zorgen over 'het witte bruggetje' in Warnsveld

Er zijn nogal wat zorgen over het witte bruggetje aan het Kerkpad in Warnsveld. De brug, waar onder andere veel scholieren overheen fietsen, is niet in een bepaald goede staat. 

Delen van het hout zijn verrot, waardoor de leuning niet meer enorm stabiel is. De Stadspartij Zutphen-Warnsveld heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. "De historische en beeldbepalende fietsbrug over de Berkel is niet bepaald meer wit te noemen. Aan en op de brug is mos en gras gaan groeien, maar ook hele stukken hout ontbreken uit de brug. Op verschillende plekken is het hout gaan rotten en Stadspartij is van mening dat er gauw moet worden ingegrepen" legt Meike Wesselink van de Stadspartij uit. In een brief met schriftelijke vragen aan het College wordt dan ook gevraagd om prioriteit te geven aan de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Vanuit de Hoven te voet naar Zutphen gaan is bijna onmogelijk

Stel: je komt met de bus naar de Hoven en je stapt uit bij de halte 'Oude IJsselbrug'. Vervolgens wil je een leuk wandelingetje, over de vernieuwde brug, richting Zutphen maken. Maar dan? Hoe je veilig daar komt is een raadsel.

Vanaf de bushalte kan je op de stoep twee kanten op. Richting de Hoven of de andere kant op. Maar die stoep komt nergens op uit. Geen oversteekplaats te vinden. En ook daarna wordt het erg lastig. 

Open dit artikel...

Vrouw grijpt cameraman bij zijn keel en sloopt apparatuur

Een vrouw heeft zaterdag een cameraman van LokaalGelderland aangevallen. Ze greep de cameraman bij zijn keel en molesteerde de apparatuur. 

Het team van de nieuwswebsite was bezig met een item over de lijkenexpositie in het DWK-gebouw in Zutphen. Ze vroegen onder andere bezoekers wat zij van de omstreden expositie vonden. De vrouw in kwestie gaf netjes en uitgebreid antwoord voor de camera. Maar nadien leek ze spijt te krijgen en beveelde ze dat de opname verwijderd moest worden. Toen aangegeven werd dat beelden nooit weggegooid worden belde ze de politie. En bestormde daarna de cameraploeg 

Lees verder onder de video... 

Open dit artikel...

Wat kun je beter kiezen? Een landelijke of een lokale partij? 

Waar kun je beter op stemmen op 21 maart? Op een landelijke partij die vertegenwoordigt wordt in de gemeenteraad, of een lokale partij? Heeft een landelijke partij een groter netwerk waar de gemeente iets aan heeft? Of zit een lokale partij dieper geworteld in de cultuur? 

Een vraag waar je, ik zal het vast verklappen, geen antwoord op gaat krijgen. Want de meningen verschillen nogal. Want leden van landelijke partijen kunnen de cultuur toch ook heel goed kennen? En lokale partijen kunnen toch ook een groot netwerk hebben? We vroegen het aan Bert Jansen (BewustZW), Martijn Siemes (Burgerbelang), Liza Luesink (GroenLinks) en Antje van Dijk (VVD). 

Open dit artikel...

Blikje energiedrank? Niet bij het Gelre Ziekenhuis

Een week geleden kwamen ze, niet voor de eerste keer, in opspraak: energiedrankjes. Drankjes die zeggen je een 'energieboost' te geven, maar ondertussen eigenlijk superongezond zijn. Organisatie foodwatch maakt zich grote zorgen, omdat de drankjes ook gewoon in veel ziekenhuizen te krijgen zijn.

"Terwijl kinderartsen alarm slaan over de energiedranken, wordt er 20 meter verderop in veel ziekenhuizen geld verdiend aan de verkoop ervan aan jongeren. De managers van ziekenhuizen zouden toch moeten inzien hoe krom dat is." stelt de voedselwaakhond. Dat is natuurlijk ook krom. Bij het Gelre Ziekenhuis in Zutphen is het moeilijk om aan een blikje van het ongezonde spul te komen.

Open dit artikel...

Dodelijk ongeluk door container (die de gemeente Zutphen plaatste)

Op de dijk bij Bronsbergen in Zutphen heeft donderdagavond een zwaar ongeluk plaatsgevonden. Een scooter- of snorfietsrijder is in het donker tegen een container aan geklapt. Het slachtoffer, een 73-jarige vrouw uit Zutphen, is ter plaatse overleden.

De container, een grote zeecontainer, stond aan de rand van de weg, grotendeels op het fietspad. Er is weinig verlichting aanwezig op de plek van het ongeval. Wat de precieze oorzaak is van het overlijden is nog niet bekend. De verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar het incident.

Lees verder onder de video...

Bekijk alle berichtgeving over het ongeluk...

Vrienden Andres Rodriguez boos op justitie

De vrienden van de overleden Andres Rodriguez zijn niet te spreken over het handelen van justitie. De verdachte van de fatale aanval op Rodriguez is nog steeds niet onderzocht. 

Leon K. Is hoofdverdachte in de zaak. Hij zou onderzocht moeten worden in het Pieter Baan Centrum, maar dat is nog steeds niet gebeurt bleek vrijdag uit de rechtszaak. Jaans Hofman, een vriendin van het slachtoffer, is op z'n zachtst gezegd verbaasd: "Hier heb ik dus geen woorden voor."  

Open dit artikel...

Campagneleider PvdA stapt op: 'ik moest me terughoudend opstellen'

Reinoud Keesmaat, campagneleider en beoogd raadslid van de Partij van de Arbeid Brummen-Eerbeek, is opgestapt. Hij en de partij lagen niet meer in één lijn in de kwestie van het Eerbeekse bestemmingsplan. Een dossier wat bij de gemeente en gemeenteraad gevoelig ligt.

Al een lange tijd probeert Keesmaat de problemen én mogelijke verbeteringen rondom het bestemmingsplan ter sprake te brengen. "Al lange tijd krijg ik steeds minder ruimte om dat te kunnen doen, en daar moet je dan je conclusies uit trekken." En dus stapt hij op als beoogd raadslid en als campagneleider.

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.