'Het Witte Bruggetje' in Warnsveld wordt breder gemaakt voor fietsers
Het bruggetje.

'Het Witte Bruggetje' in Warnsveld wordt breder gemaakt voor fietsers

Niet alleen het rottende hout en de andere mankementen van 'het witte bruggetje' over de Berkel bij Warnsveld wordt aangepast. Ook wordt de brug voor fietsers wat breder gemaakt. 

Het bruggetje is vrij smal, en dat is voor fietsers erg vervelend. Daarom wordt tijdens het onderhoud later dit jaar ook de brug wat breder gemaakt. 

Er moet een hoop gebeuren aan de Berkelbrug. De onderbouw, dus de palen waar de brug op rust, blijft intact. Wel wordt dus de brug breder gemaakt. "Hierdoor zijn we verplicht een omgevingsvergunning te hebben" legt een woordvoerder van de gemeente uit. Vandaar dat het nog even duurt voordat de gemeente bezig kan. 

Vergunning

Als het goed is hebben ze over een ruime twee maanden de vergunning rond. Dit betekent dat de brug in mei en/of juni opgeknapt kan gaan worden. "Dit is net wat eerder en specifieker dan 'in de zomer'." 

Al heeft de Stadspartij, die schriftelijke vragen stelde over de brug, het liever al eerder gedaan. Meike Wesselink: "Wij zouden juist graag zien dat de brug voor de zomer weer spic en span is."

Lees ook: Zorgen over 'het witte bruggetje' in Warnsveld

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.