Blikje energiedrank? Niet bij het Gelre Ziekenhuis

Blikje energiedrank? Niet bij het Gelre Ziekenhuis

Een week geleden kwamen ze, niet voor de eerste keer, in opspraak: energiedrankjes. Drankjes die zeggen je een 'energieboost' te geven, maar ondertussen eigenlijk superongezond zijn. Organisatie foodwatch maakt zich grote zorgen, omdat de drankjes ook gewoon in veel ziekenhuizen te krijgen zijn.

"Terwijl kinderartsen alarm slaan over de energiedranken, wordt er 20 meter verderop in veel ziekenhuizen geld verdiend aan de verkoop ervan aan jongeren. De managers van ziekenhuizen zouden toch moeten inzien hoe krom dat is." stelt de voedselwaakhond. Dat is natuurlijk ook krom. Bij het Gelre Ziekenhuis in Zutphen is het moeilijk om aan een blikje van het ongezonde spul te komen.

'In de ban'

Een woordvoerder vertelt dat de energiedrankjes eerder moeilijk te vinden waren: "Ze lagen niet in het zicht, je moest ze dus echt zoeken in het restaurant." Maar daar heeft het ziekenhuis inmiddels wat in gewijzigd: "We kregen een brief van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen over de energiedrankjes. Ons Raad van Bestuur heeft besloten daar achter te staan." Sindsien is er géén blikje energiedrank meer te vinden. "Niet meer in de automaten of in het restaurant."

In het satirische tv-programma Zondag met Lubach werd er vorig jaar ook aandacht gegeven aan de drankjes.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.