Vrienden Andres Rodriguez boos op justitie
De uitvaart van Rodriguez.

Vrienden Andres Rodriguez boos op justitie

De vrienden van de overleden Andres Rodriguez zijn niet te spreken over het handelen van justitie. De verdachte van de fatale aanval op Rodriguez is nog steeds niet onderzocht. 

Leon K. Is hoofdverdachte in de zaak. Hij zou onderzocht moeten worden in het Pieter Baan Centrum, maar dat is nog steeds niet gebeurt bleek vrijdag uit de rechtszaak. Jaans Hofman, een vriendin van het slachtoffer, is op z'n zachtst gezegd verbaasd: "Hier heb ik dus geen woorden voor."  

"Ik vindt dat het nu wel keer bestraft mag worden"
Jaans Hofman

Hofman: "Ik vindt het te erg voor woorden wat er is gebeurd, dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de dader kan ik met mijn hoofd niet bij" vertelt ze. "Ik vindt dat het nu wel keer bestraft mag worden naar zo'n grote daad wat hij heeft gedaan." 

Verdacht

De Zutphense K. Is nog niet veroordeeld. Maar volgens Hofman is het zo goed als zeker dat hij het is. "Ik weet zeker dat hij het gedaan heeft. Ook al is het nog niet bewezen." Om actie te voeren hebben ze overwogen: "Maar of het nut heeft is de grote vraag."

Justitie denkt dat K. de man is die de 26-jarige Andres Rodriguez om het leven bracht. De mishandeling was in de nacht van 7 op 8 juli bij de Lidl in Warnsveld. Toen Rodriguez bewusteloos op de grond lag zou K. Doorgegaan zijn met slaan en schoppen. Een maand na de mishandeling is het slachtoffer overleden. 

 

 

Bekijk ook: het dossier over de fatale mishandeling

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.