Zorgen over 'het witte bruggetje' in Warnsveld
De brug.

Zorgen over 'het witte bruggetje' in Warnsveld

Er zijn nogal wat zorgen over het witte bruggetje aan het Kerkpad in Warnsveld. De brug, waar onder andere veel scholieren overheen fietsen, is niet in een bepaald goede staat. 

Delen van het hout zijn verrot, waardoor de leuning niet meer enorm stabiel is. De Stadspartij Zutphen-Warnsveld heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. "De historische en beeldbepalende fietsbrug over de Berkel is niet bepaald meer wit te noemen. Aan en op de brug is mos en gras gaan groeien, maar ook hele stukken hout ontbreken uit de brug. Op verschillende plekken is het hout gaan rotten en Stadspartij is van mening dat er gauw moet worden ingegrepen" legt Meike Wesselink van de Stadspartij uit. In een brief met schriftelijke vragen aan het College wordt dan ook gevraagd om prioriteit te geven aan de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden.

Lees verder onder de foto... 

© LGLD

Wesselink: "De fractie hoopt hiermee de aandacht op de brug te vestigen, zodat het kan worden behouden als beeldbepalende element van dorp Warnsveld dat niet alleen veel (water)toeristen trekt, maar ook veelvuldig wordt gebruikt door fietsers als doorsteek van de Kapperallee naar Warnsveld."

Zomer

De gemeente Zutphen heeft al onderhoud gepland voor het witte bruggetje. Een zegsvrouw: "De staat van de brug is bij ons bekend. Sterker nog: hij is opgenomen in de planning voor onderhoud, volgend jaar wordt hij aangepast." De werkzaamheden zullen in de zomer plaatsvinden, maar daar is de Stadspartij nog niet helemaal tevreden mee: "Wij zouden juist graag zien dat de brug voor de zomer weer spic en span is."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.