Voor de jongste lezers: een ouderwetse draaitelefoon.

Dit stuk oud papier krijg je voortaan niet meer in je brievenbus

  • Oud papier
  • 11 januari 2018 - 07:12

REGIO - 137 jaar lang viel die bij mensen op de mat. Maar de laatste jaren gebruiken we hem nauwelijks nog en ligt hij te verstoffen in de kast of bij het oud papier. De telefoongids gaat verdwijnen.

Uitgever DTG (De Telefoon Gids) heeft besloten de gids niet meer nuttig te vinden en dus niet meer uit te brengen. 'Bijna iedereen zoekt alles online op' is de strekking. Op het hoogtepunt werden er circa 7 miljoen gidsen gedrukt en bezorgd.

Anti-telefoongids

In 1996 werd de gids ook online gepubliceerd. Sindsdien groeide het aantal digitale gebruikers en daalde het aantal 'analoge' gebruikers. Ook werd er in 2008 een website opgetuigd: stopdetelefoongids.nl. Volgens de petitie was het vanuit milieuoverwegingen niet verantwoord om de gids uit te brengen.

In 2012 kwamen er zelfs kamervragen nadat techondernemer Alexander Klöpping de website sterftelefoongidssterf.nl had opgezet. In 2014 werd met het ministerie van Economische Zaken afgesproken dat de papieren gidsen minimaal tot eind 2017 gemaakt zouden worden. De laatste editie van de gids wordt een 'uniek bewaarexemnplaar'.


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.