Slachtoffer containerdrama Lochem overleden

Slachtoffer containerdrama Lochem overleden

Eén van de personen die dinsdagmiddag door de brandweer is bevrijd uit een container in Lochem is overleden. Het gaat om een medewerker van het zwembad. Twee personen zaten opgesloten in een zeecontainer bij zwem- en sportcentrum De Beemd. Het andere slachtoffer ligt momenteel in het ziekenhuis.

Wat de oorzaak van het overlijden is blijft onbekend. Omstreeks 15.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een onwelwording in een container. De brandweer moest de twee personen bevrijden uit de container. In de container lagen pelletkorrels, bestemd voor een pelletkachel, opgeslagen.

Sportcentrum

Het zwem- en sportcentrum is per direct gesloten. Burgemeester Sebastiaan van 't Erve reageert geschokt op de gebeurtenis: "Wat een triest begin van het nieuwe jaar. Ik ben erg aangeslagen door dit incident. Mijn eerste gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de overleden medewerker. Ik ben in nauw contact met het bestuur van het sportcentrum om hen bij te staan in dit verlies en in de zorg voor de overige medewerkers. Ik hoop op het beste voor de medewerker die nog in het ziekenhuis ligt."

De arbeidsinspectie doet onderzoek naar het incident. 

 

Lees ook: Meerdere mensen onwel in zeecontainer bij zwembad in Lochem

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.