Zutphense burgemeester: "We kunnen het alternatief worden voor wonen in de Randstad"
De avond eindigde met ballonnen.

Zutphense burgemeester: "We kunnen het alternatief worden voor wonen in de Randstad"

De burgemeester van Zutphen, Annemieke Vermeulen, is erg te spreken over Zutphen. Dat bleek uit haar nieuwjaarstoespraak die zij vrijdagavond gaf. Dit was de tweede nieuwjaarstoespraak voor Vermeulen, die in december 2016 geïnstalleerd werd als burgermoeder. 

Zutphen is volgens Vermeulen een bruisende stad. "Het is duidelijk waar ik mij hard voor wil maken. Ik kies voor onze stad, die leeft en bruist, waar we samen onze nek uitsteken. Ik kies voor het plan dat dit mogelijk maakt. Zutphen heeft zoveel potentie. Dit kunnen we niet laten liggen" spreekt ze uit. :We kunnen hét alternatief worden voor wonen in de Randstad, we kunnen de culturele trekpleister worden van Oost-Nederland en we zijn een fantastische voedingsbodem voor start ups en nieuwe bedrijven. Dat is wat ik zie."

Geschiedenis

Ook is ze erg te spreken over de geschiedenis die nog geschiedenis moet worden. "We zijn geschiedenis aan het schrijven door het erfgoed van de toekomst te bouwen. De Marstunnel, de Kostverloren tunnel en de P&R garage worden al ver over onze landsgrenzen geroemd. Op dezelfde vierkante kilometer als de tunnels, u hoort het goed, één vierkante kilometer, openen we dit jaar nog een compleet nieuwe IJsselkade, kunt u recreëren in de Tichelbeekse waard, en nemen we onze nieuwe plezierhaven in gebruik. Hier in Zutphen doen we iets on-Nederlands en over een jaar ziet Zutphen er anders uit. Dit gebied met de woonwijk, het Koelhuis en het Cleantech Center nog meer gaat leven en bruisen. Het is uniek en dat is precies waarom mensen nu al, maar zeker straks, voor Zutphen kiezen." 

Lees verder onder de foto... 

Annemieke Vermeulen tijdens haar toespraak.
© LGLD

Talent

De avond stond in het teken van talenten. Zutphen vind het belangrijk om talenten zichtbaar te maken. "Dit doe ik vanavond door enkele van onze talenten letterlijk en figuurlijk een podium te geven." Opvallend genoeg waren het vooral bedrijven die al lang bestaan. Er kwam geen startende ondernemer aan het woord.

Wel heeft Zutphen één ding geleerd van de vorige, traditionele, nieuwjaarsrecepties. Dat het feestelijk moet zijn. Vandaar dat de zaal gevuld werd met ballonnen. Iets wat bij het publiek erg aansloeg.  

 

 

Lees ook: De hele toespraak van Annemieke Vermeulen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.