Volgens onze glazen bol wordt dit het nieuws in 2018

Volgens onze glazen bol wordt dit het nieuws in 2018

De eerste dag van het nieuwe jaar zit erop. En dit gaat volgens de redactie van LokaalGelderland het nieuws in 2018 worden. 

De verkiezingen

De gemeenteraadsverkiezingen gaan in de regio een belangrijke rol spelen. Op 18 maart gaat iedereen naar de stembussen om zijn of haar stem uit te brengen. De uitslag gaat voor veranderingen zorgen in het lokale politieke klimaat. Houden we dezelfde wethouders? Welke partijen worden groot? Welke partijen zien we misschien niet meer terug? Wat wordt de nieuwe koers? En wie zien we het meeste terug voor onze camera de komende vier jaar?

Wij begonnen vorig jaar al met nieuws brengen over de verkiezingen. Dit kun je volgen via ZutphenStemt.nl.

ZutphenStemt.nl verslaat de verkiezingen.
© LGLD

IJsselkade

De IJsselkade in Zutphen wordt afgemaakt en opgeleverd. De verwachtingen zijn dat het, net als menig van de nieuwe brug vind, erg mooi gaat worden. Of dat echt zo is, dat gaan we zien in 2018. 

Ook zal het voor verkeersproblemen zorgen.
© LGLD

Laatste jaar Het Plein 

Het Plein heeft nog precies 1 jaar om te doen wat ze moeten doen. Want per 1 januari 2019 wordt de rampenorganisatie begraven (of gecremeerd, dat weten we nog niet). In november besloten de gemeenten Zutphen en Lochem te stoppen met de sociale dienst. 

Het afscheidsfeestje moet nog gepland worden.
© LGLD

IJsselslag

Het, voor de gemeente, hoofdpijn dossier 'de IJsselslag' zal dit jaar waarschijnlijk nog flink aangevuld gaan worden. Er gaat een nieuw bestuur en een nieuwe manager aan het werk. Dat kan betekenen dat het een goede keuze is geweest, en dat de rust weder keert in het zwembad, maar het kan ook zo zijn dat het onrustig blijft. 

Verantwoordelijk wethouder Coby Pennings heeft het zwaar.
© LGLD

LA

Lelystad Airport wordt dit jaar weer zowel landelijk als lokaal nieuws. Want gaan die passagiersvliegtuigen nou laag over de regio vliegen? Of niet? 

© Pixabay.com

En natuurlijk, kun je alles volgen via LokaalGelderland

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.