'Uniek concept' INBOX15 met zeecontainers komt toch niet in Zutphen
De oude Reesink-loods waar Inbox15 zich wilde vestigen.

'Uniek concept' INBOX15 met zeecontainers komt toch niet in Zutphen

Het had een prachtige project moeten worden: tientallen zeecontainers als winkeltjes, werkplaatsen en kantoren in een oude loods. Na twee jaar plannen maken en onderhandelen ziet INBOX15 af van het oude Reesink-gebouw in Zutphen.

Eerst was er al een tijd lang gedoe omtrent de vergunning. Vooral ondernemers uit de binnenstad waren niet te spreken over de komst van detailhandel in de Noorderhaven. Volgens de ondernemers in de binnenstad, en ook Zutphen Promotie, was het ongewenste concurentie.

Lees verder onder de video...

Goede Vrijdag

Maar na al het gedoe, en steun van enkele politieke partijen, kwam de vergunning in september toch. “Een grote stap is gezet, onze vergunning is binnen om met de activiteiten te starten” schreven de initiatiefnemers Tristan Steenmeijer en Silja Verhoeven trots op Facebook. Daarbij hadden ze ook de streefdatum van Goede Vrijdag gesteld voor de opening.

Maar nog voordat het nieuwe jaar aanbreekt halen de initiatiefnemers de stekker eruit. De risico's zijn volgens hen te groot. "De business case lijkt onhaalbaar te zijn geworden door diverse factoren, waardoor de beide ondernemers niet langer bereid zijn de daarbij behorende risico’s te aanvaarden."

Het blijkt niet haalbaar om de investeringen die in het pand gedaan moeten worden terug te verdienen. Maar twee ondernemers sluiten niet uit dat INBOX15 op een andere locatie, in of buiten Zutphen, nog gerealiseerd gaat worden.

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.