Er mag geen zwaar verkeer meer over de sluis in Eefde
De sluis in Eefde.

Er mag geen zwaar verkeer meer over de sluis in Eefde

De bruggen over de sluizen in Eefde zijn voortaan taboe voor vrachtwagen zwaarder dan 35 ton en met een asdruk van meer dan 7 ton. Ook gaat er een stopverbod gelden voor het gedeelte van de Kapperallee tussen Eefse Beek en het sluizencomplex. Dit om toeschouwers naar de komende werkzaamheden bij de sluis te dwingen elders te parkeren.

Metingen van Rijkswaterstaat hebben aan het licht gebracht dat de draagkracht van de betrokken bruggen niet geschikt is voor zwaar verkeer. Door dit verkeer te weren moet schade aan de bruggen worden voorkomen.

Stopverbod

Het stopverbod moet voorkomen dat dagjesmensen en andere belangstellenden die de werkzaamheden rond de aanleg van een nieuwe sluiskolk willen aanschouwen hinderlijk stilstaan of parkeren. Dit is niet alleen gevaarlijk maar het levert mogelijk ook hinder op voor het bouwverkeer dat vrijwel dagelijks moet passeren.

Met nieuwsgierigen is overigens wel rekening gehouden. Door Rijkswaterstaat wordt op enkele plekken rond de sluis een uitzichtpunt ingericht vanwaar de werkzaamheden zijn te volgen. Er is wel een korte wandeling nodig voor nodig om daar te komen want de auto moet dus elders worden geparkeerd.

Informatie

Voorafgaand aan de werkzaamheden aan de tweede sluiskolk, die naar verwachting, in januari beginnen houdt Rijkswaterstaat een informatieavond. Ook worden de verkeersmaatregelen gepubliceerd op de gemeentelijke informatiepagina’s in de Berkelbode.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.