Deze gevaarlijke weg in Lochem moet 'slim' worden
Het gevaarlijke kruispunt.

Deze gevaarlijke weg in Lochem moet 'slim' worden

Een 'slimme weg'. Dat moet de Nettelhorsterweg tussen Lochem en Borculo worden. Hij moet stiller, schoner en bovendien veiliger worden.

Je mag 80 kilometer per uur rijden op de provinciale weg. Maar volgens omwonenden wordt er vaak harder gereden, mede vanwege de lange rechte stukken.

Innovatie

Eén van de initiatiefnemers, Hans Leeflang, wil dat de weg stiller wordt. "Het verkeer produceert flink wat decibellen." zegt hij tegen Omroep Gelderland. Over een tijd staat er groot onderhoud gepland aan de weg, waardoor de omwonenden nu in actie komen.

Leeflang hoopt dat dat de provincie de kans benut om het een innovatieplek te laten zijn: "Denk aan duurzame verlichting en stil asfalt, maar het zou daarnaast ook mooi zijn als dit stuk weg door innovatieve bedrijven of opleidingen als proefproject gebruikt worden om duurzame en vernieuwende dingen uit te testen."

Gevaarlijke situatie

Dat de weg al langer bekend staat om het gevaar is bekend. In de buurt staat een basisschool en veel leerlingen moeten de Nettelhorsterweg oversteken om daar te komen. Veel ouders vrezen voor het moment dat er iets misgaat. Al gebeurde dat al eerder. in juni dit jaar kwam een 79-jarige man om het leven tijdens het oversteken van de provinciale weg.

Wat de provincie met de suggesties gaat doen is onbekend, wel heeft er al een gesprek plaatsgevonden. Dinsdagavond is er ook een bijeenkomt over de Nettelhorsterweg waar iedereen zijn ideeën kan uitten.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.