Deze Zutphenaar bedacht de snowface-challenge
De afdrukken van Janneke, haar moeder en stiefvader.

Deze Zutphenaar bedacht de snowface-challenge

De ‘Ice Bucket Challenge’ was al koud, maar de ‘Snowface Challenge’ van de Zutphense Janneke Pouw (14) is waarschijnlijk nog wel kouder. Het idee is simpel: je drukt je hoofd in een berg verse sneeuw, maakt een foto met flits en je bent klaar.

“Ik was met mijn moeder en stiefvader aan het wandelen. Buiten natuurlijk, want het was mooi wit” verteld Janneke. “Ik ging vervolgens een sneeuwengeltje maken, en ik vond de vorm daarvan vet mooi.” Vervolgens kwam het idee: “Waarom wel met je lichaam en niet met je gezicht? Toen liep ik naar een auto en drukte m’n gezicht in de sneeuw. Ik maakte toen een foto met flits omdat het al wat schermende en toen zag ik dat het een hele bijzondere foto opleverde.”

Lees verder onder de video...

Likes

Janneke zette de foto vervolgens op Twitter, waar het bericht honderden keren werd geretweet en duizenden likes kreeg. “Ik had dat echt niet verwacht, ik dacht: ik krijg vast een paar likes. Maar dit!” Naast de likes en retweets kwamen er ook foto’s van anderen binnen die ook hun gezicht in de sneeuw drukten.

Lees verder onder de tweet...

Voor de fanatiekelingen: de sneeuw blijft nog even liggen en er komt ook nog sneeuw bij. Tevens klinkt het koud, maar dat volgt volgens Janneke wel mee: “De eerste keer is het even koud, maar ik was dat al snel weer vergeten doordat het zo leuk is. De keren daarna merk je het bijna niet meer.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.