Ouders hebben het nu wel een keer gehad met dat staken

Ouders hebben het nu wel een keer gehad met dat staken

Veel scholen in de regio zijn dicht door de staking. De derde staking alweer van dit jaar. En ouders, die hebben het nu wel een keer gehad. 

Wij spraken een paar ouders van kinderen wiens school gaat staken. Marcela, moeder van twee, weet het nu wel: "Dit is al de derde keer. Ik heb het er nu wel mee gehad. De reden waarom ze staken is goed hoor, daar niet van. Maar nu zijn de kids voor de derde keer de dupe. Dat moet een school toch ook niet willen?"

Vrij regelen

Het zoontje van Alex zit net in groep 1. "Ik krijg niet echt een goede indruk van dat basisonderwijs dit jaar. Voor de derde keer alweer staken. En ze gaan er maar vanuit dat wij wel extra geld lappen voor opvang of anders vrij kunnen regelen."

Kirsta, moeder van drie naar school gaande kinderen, is begaan met de leerkrachten want "ze moeten inderdaad meer geld krijgen. Maar het lijkt mij dat het staken geen zin heeft? Als je drie keer nodig hebt om je punt te maken doe je toch iets verkeerd."

Meer geld

Bijna alle scholen in de regio zijn gesloten dinsdag. De leerkrachten van het basisonderwijs willen 1,4 miljard euro van het rijk. Daarmee willen ze onder meer een eerlijk salaris voor de leerkrachten maar ook een verlaging van de werkdruk.

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.