Waarom je een foute kersttrui aan moet deze kerst

Waarom je een foute kersttrui aan moet deze kerst

Wie heeft tegenwoordig geen kersttrui in zijn kast liggen? Toen de rage net opkwam deed iedereen er misschien nog wat lacherig over, maar nu kan je er niet meer omheen. Was het eerst nog ‘not done’ om er een aan te trekken, nu hoor je er niet bij als je er geen in je bezit hebt. 

Je ziet kersttruien dan ook in alles soorten, maten, kleuren en tegenwoordig zelfs met lichtjes! De kersttrui dresscode komt inmiddels vaker voor tijdens de feestdagen dan de dresscodes gala of black tie, maar durf jij hem aan naar het eerste kerstdiner bij je schoonouders? Maar hoe draag je hem het beste? Heb je een leuk kerstdiner met vrienden dan kan een oversized kerst sweater prima op een (skinny) jeans met sneakers er onder. Heb je een kerst feestje trek er dan een rokje met een mooie panty of mooie nette zwarte broek onderaan. 

Foute kersttruiendag

Er is ook een heuse foute kerstruiendag. En wel op 15 december.  Dit initiatief, opgezet door Save the Children, is bedoeld om letterlijk je warmte te delen. Er zijn zoveel kinderen in oorlogsgebieden als Syrië, Jordanië, Libanon, Irak, Afghanistan en op de Balkan die de kou niet kunnen ontvluchten. Ze zijn vaak alleen maar bezig om te overleven en lopen op blote voeten en in zomerkleding op straat te zwerven. Hiervoor bedachten Save the Children deze dag door onder het mom van ‘ better with a sweater’ geld in te zamelen voor deze kwetsbare kinderen. Dus trek een kersttrui aan en doneer €3,- dan zorgen zij voor een warme trui voor een kind in de kou. Bij een donatie van 20 euro regelen ze zelfs vijf dikke fleece dekens en voor 40 euro een diesel gestookte kachel en brandstof voor een maand.

Dit jaar valt 15 december op een vrijdag, dus organiseer op werk een vrijdagmiddagborrel samen met je collega’s en zamel geld in voor dit goede doel. Vergeet niet iedereen te laten weten dat jullie dit doen door je foto te delen op social media met #fkd17 of #foutekersttruidag 

 

 

Bekijk ook: meer fashiontips van Dresscode.nl

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.