Bedelaars rondom Zutphens station wekken steeds meer irritatie op

Bedelaars rondom Zutphens station wekken steeds meer irritatie op

Steeds meer mensen hebben last van bedelaars rondom het station van Zutphen. Dat blijkt uit een poll van LokaalGelderland. Een ruime meerderheid, 82%, zegt dat het er meer lijken te worden. 

Voorheen werden voorbijgangers eens aangeklampt met de vraag of zij nog wat kleingeld hadden. Echter lijkt dit nu steeds meer te worden. "Het zijn vroege vogels, vooral in de vroege ochtend wordt ik wel eens aangesproken. Meestal is het dezelfde, maar vooral de laatste tijd zie ik steeds meer nieuwe" vertelt een treinreiziger. "Ze zijn echt enorm irritant, en ook vies en schimmig."

Meldt het

De gemeente Zutphen bevestigt, na navraag bij de politie en 'toezicht en handhaving', dat er inderdaad bedelaars actief zijn op deze plek: "Wat ik terugkrijg is dat zij het beeld herkennen dat diverse mensen zich ophouden rond het station" legt een zegsvrouw uit. "Echter van meerdere bedelaars zijn geen meldingen gedaan of registraties terug te vinden." Maar ze geeft aan dat men het vermoedelijk niet snel meldt: Maar we hebben dus geen cijfers/meldingen van meerdere personen. Misschien ligt dat aan het feit dat reizigers of passanten die dat een keer meemaken, niet snel geneigd zijn om hier melding van te maken."

Daarom adviseert de gemeente, "wanneer men echt overlast ervaart, kan er altijd melding van gemaakt worden bij de politie."

De 'bekende'

Dat er één specifieke bedelaar actief is, die zich veel laat zien, dat bevestigen zowel de voorbijgangers als de gemeente. "Zij (politie en dergelijke, red.) hebben wel één persoon in beeld die bedelt, en daar wordt ook actie op ondernomen. Vanwege de privacy van deze persoon kan ik geen verdere details geven."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.