Directeur en bestuursvoorzitter PlusOV vertrekken na problemen

  • PlusOV
  • 06 december 2017 - 16:01

REGIO - Directeur Andreas Noordam en bestuursvoorzitter Wim Vrijhoef vertrekken bij speciaal vervoerder PlusOV. De organisatie is de laatste maanden veelal negatief in het nieuws vanwege grote problematiek omtrent hun taken.

"In overleg met de directeur wordt besproken op welke wijze de overdracht naar een interim-directeur zorgvuldig kan plaatsvinden. Het bestuur is tegelijkertijd in gesprek met kandidaten voor de functie van interim-directeur, die de ingeslagen weg van verbeteringen zal vormgeven. Verder leg ik in januari mijn taak als bestuursvoorzitter van PlusOV neer. Een ander bestuurslid neemt deze taak over.” schrijft Wim Vrijhoef op de website van PlusOV. Vrijhoef is tevens wethouder in de gemeente Voorst.

Problemen en onderzoek

Al sinds de aanbesteding van PlusOV speelden er problemen. Leerlingen werden niet of veel te laat opgehaald, ouderen die vervoer aanvroegen moesten uren wachten en de chauffeurs hadden nauwelijks training gehad in de omgang met bijvoorbeeld autistische leerlingen. Inmiddels lopen er verschillende onderzoeken naar de pronlemen.

 

Lees ook:


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.